‘Vatandaşın ilk geldiği kapı muhtarlıklar’
21 Kasım 2024 16:51

‘Vatandaşın ilk geldiği kapı muhtarlıklar’

Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, ilçemizdeki muhtarların faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Saral, “Vatandaşın ilk geldiği kapı her zaman muhtarlıklar oluyor” dedi

Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral, ilçemizdeki muhtarların faaliyetleri hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Saral, açıklamasında “Muhtarların vatandaşlarımıza desteği yazın, okul zamanı ya da kışın değil, senenin 356 günü devam eder. Yardıma ihtiyacı olan bir vatandaşın ilk geldiği kapı her zaman muhtarlıklar oluyor. Bu doğrultuda muhtarlar vatandaşı nerelerden yardım alacağı konusunda yönlendirir. Belirli zamanlarda mahalleli vatandaşlar muhtarlar aracılığıyla çevrelerindeki ihtiyaç sahiplerine verilmek üzere maddi yardımlarda bulunur. Muhtarlar da bu yardımı vatandaşa ulaştırırlar. Kış geldiği zaman yaşanan en büyük sorun yakacak sorunu olur. Bunu da yine muhtarlar aracılığıyla Sosyal Yardımlaşma Vakfı’na bildirerek ihtiyaç sahihlerinin sorunlarını çözmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

‘GİDİLEN İLK ADRES MUHTARLAR OLUYOR’

Vatandaşların muhtarlardan beklentilerine de değinen Saral, “Vatandaşların genel olarak mahallesindeki, çevresindeki, ailesindeki her türlü sorunu ilk önce en yakın ulaşabildiği kişi olan muhtara ulaştırıyor. Bu bazen sokağındaki bir yolun bozukluğu olurken, bazen yaşadığı bir sıkıntı, bazen de iki komşu arasında yaşanan bir tartışma, trafik sorunu gibi konularda çeşitlilik gösterebiliyor. Hatta bazen hane içinde yaşanılan bir sorunun çözümü için bile vatandaşların başvurdukları ilk yer muhtarlar oluyor. Verilen bunca hizmete rağmen vatandaştan aldığımız geri dönüşler ise bazen hiç beklemediğimiz türden oluyor. Muhtarların hiçbir şey yapmadan ofisinde oturduğunu düşünen vatandaşlar var. Ama saydığım tüm bu sorunların çözümünde gidilen ilk adresin her zaman muhtarlar olduğunu söyleyebilirim” dedi.

‘TEBLİGAT SORUNU YAŞANIYOR’

Başkan Saral, “Son zamanlarda vatandaşa gelen tebligatlarla ilgili büyük bir artış yaşanıyor. Bu konuda muhtarlar olarak vatandaşlarla karşı karşıya geliyoruz. Herkes tebligatını muhtarın kendisine bizzat getirmesini bekliyor, muhtarlıktan gidip kendisi almıyor, süresi geçince de muhtarlara hakarete varan sözler sarf etmeye başlıyor” dedi.

‘VATANDAŞ ZOR DURUMDA KALMASIN’

Saral, açıklamasının sonunda “Tebligat kanununa göre tebligat ister iş yerine, ister ev adresine gitsin postacı bizzat kişiye teslim etmek üzere iş adresine ya da eve gider. Kişiye ulaşamadığı durumlarda ise muhtarlıklara bırakır. Tebligat muhtara ulaştığı andan itibaren vatandaş o tebligatı almış sayılır. Muhtar bu tebligatı 3 ay boyunca saklamakla yükümlüdür ancak kişinin evine götürmek, haber vermek gibi bir yükümlülüğü yoktur. Bu posta dağıtıcısının görevidir. Vatandaşlar bu konu da daha bilinçli olurlarsa daha sonra zor bir durum yaşamamış olurlar” dedi. Meltem ALKAN

X