‘Vatandaşın elektrik çilesi bitmiyor’
17 Ekim 2023 17:41

‘Vatandaşın elektrik çilesi bitmiyor’

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, ilçemizde elektrik konusunda yaşanan durumlar hakkında açıklamalarda bulundu. Aynacı, “Vatandaşın elektrik çilesi bitmiyor” dedi

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, ilçemizde elektrik konusunda yaşanan durumlarla ilgili olarak dün açıklamalarda bulundu. Aynacı, konu hakkında yaptığı açıklamada, “2009 yılında özelleştirilerek vatandaşa hizmet vermesi beklenen SEDAŞ, o günden bu güne vatandaşa sadece sıkıntı çıkartıyor. Hizmet kalitesinin artması beklenirken aboneler, her gün yeni bir sıkıntı ile karşı karşıya bırakılıyor. Bizim de SEDAŞ’ın çalışmalarına yönelik olarak birkaç sorumuz olacak: SEDAŞ hangi yatırımları yapıyor? Ya da SEDAŞ yatırım yapıyor mu? Yıllık yatırım bütçesinin harcama kalemi olan büyük kalemleri göstererek tuttuğunu iddia edecekler ama 2018 yılından itibaren şahsi başvurulara cevap vermeyip yatırım yapmamışlardır” dedi.

‘VATANDAŞI CANINDAN BEZDİRDİ’

Sözlerine devam eden Aynacı, “Yeni hatların çekilmesinden neden kaçılıyor? 2018 yılından itibaren 200’den fazla enerji hattı talebi olduğu ve bu taleplere neden cevap verilmediğini öğrenmek istiyoruz. Borçların üstüne bir de avukatlık ve icra masrafları ekleniyor. Usulsüz ve abonelikleri olmayan kullanıcılara tebligat gönderildiği ancak şahısların itiraz etmesine zaman bırakmadan hemen icra takibi başlatıldığı iddialarına da cevap verilmesini bekliyoruz. Elektrik faturasını bile ödemekte zorlanan vatandaşlara ayrıca icra ve avukatlık masraflarının da eklenerek borcunun yükseltildiği maalesef ki su götürmez bir gerçektir. Yetersiz altyapıdan kaynaklı sorunlardan artık bıktık. Hatların yetersiz kalması, mevsimsel olarak da elektrik ihtiyacının artmasından kaynaklı kesintiler, vatandaşı canından bezdirdi” dedi.

‘TAM BİR FİYASKO’

Başkan Aynacı, açıklamasının sonunda “Artık gazetelerin bir haberi sürekli mevcut durumda: ‘Bu gün Kocaeli’de şu ilçelerde elektrik kesintisi olacaktır’. Her gün aynı haber var. Kesinti sonrasında enerjinin verilmesinde yüksek ya da düşük voltajdan dolayı evindeki cihazların arıza yaptığı birçok vatandaşımız var. Nasıl cevap veriyorlar biliyor musunuz? Siz ödemeyi yapın, sonra avukata verin SEDAŞ’ı, sonuç Allah Kerim. Kaç kişi bu çile ile uğraşacak, onlar da biliyor zaten. 10 tanede 1 kişi belki. Yaptıkları kendilerine kar kalıyor. Zaten ticarethanelerde hasar başvurularına hiç bakılmıyor. Sürekli mahkemelere yönlendiriliyorlar. SEDAŞ tam bir özelleştirme fiyaskosudur” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X