Vali Aksoy, polis kontrol noktasını ziyaret etti
06 Mayıs 2020 10:10

Vali Aksoy, polis kontrol noktasını ziyaret etti

Her yıl Mayıs ayının ilk haftası kutlanan Trafik Haftası münasebetiyle Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Kartepe sınırları içerisinde bulunan Polis Kontrol Noktasını ziyaret etti

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Trafik Haftası dolayısı ile Kartepe sınırları içerisinde bulunan Polis Kontrol Noktasını ziyaret etti.Ziyarette; Vali Hüseyin Aksoy’a Kartepe Kaymakamı Altuğ Çağlar, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, Kartepe Belediye Başkanı Av. Muhammet Mustafa Kocaman, İl Emniyet Müdür Yardımcıları ve Trafikten Sorumlu Şube Müdürleri eşlik etti. Vali Hüseyin Aksoy, Polis Kontrol Noktasında araçları durdurarak sürücülere Trafik Haftası münasebetiyle hazırlanan broşürleri dağıttı ve onlardan trafik kurallarına uymaları konusunda hassas olmalarını istedi.

‘AMACIMIZ KAZALARI EN AZA İNDİREBİLMEK’

Vali Aksoy ziyarette yaptığı konuşmasında, “Trafik Haftası münasebetiyle İl Emniyet Müdürlüğümüz, İl Jandarma Komutanlığımız trafik birimleriyle Polis Kontrol Noktasında bir aradayız. Buradaki temel amacımız; vatandaşlarımızın trafik kurallarına daha fazla uymalarını sağlamak ve trafik kazalarını en aza indirebilmektedir. Hedefimiz her yıl bir önceki yıla göre trafik kazalarının daha aşağı seviyelere indirilmesi ve tamamıyla ortadan kaldırılmasıdır. Ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarımızın en asgari seviyelere indirilmesi hepimizin ortak arzusudur” ifadelerini kullandı.

‘HERKESİ KURALLARA UYMAYA DAVET EDİYORUZ’

Vali Aksoy, “Özellikle sürücülerimizin ve yayalarımızın trafik kurallarına uyması büyük önem taşıyor. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu Beyin önderliğinde İçişleri Bakanlığımızın trafik güvenliği ile ilgili son yıllarda çok önemli çalışmaları söz konusudur. Kocaeli olarak da bütün birimlerimiz bu çalışmaların hayata geçirilmesi için büyük bir özveriyle gayret içerisinde faaliyetlerine devam ediyor. Amacımız; kazasız bir şekilde trafikte yolculuk edebilmektir. Bu amaçla herkesi trafik kurallarına uymaya davet ediyoruz. Emniyet kemerlerimizi bağlamaya, hız limitlerine uymaya, araç kullanırken telefonla görüşme yapmamaya dikkat edilmesini istiyoruz. Bu vesileyle herkese sağlıklı günler diliyoruz” dedi.

TRAFİKTE GÖREV ALANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Vali Aksoy, “Özellikle koronavirüsle mücadele kapsamında insanlarımız evlerinde kalmaya devam ediyor. Evde kalmakla birlikte trafik kurallarını da unutmuyoruz. Bu anlamda trafikte görev alan bütün arkadaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diyerek herkese kazasız günler temennisinde bulundu. Konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy ve protokol üyeleri, Kartepe sınırları içerisinde bulunan Polis Kontrol Noktasında görev yapan emniyet mensuplarına çalışmalarında başarılar diledi.

BENZER HABERLER
X