Vali, 6 ayda 307 vatandaşı dinledi
08 Mayıs 2018 12:22

Vali, 6 ayda 307 vatandaşı dinledi

Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, 30 Ekim 2017 tarihinde başlatılan ve her hafta pazartesi günleri Valilik’te gerçekleştirilen

Halk Günlerinde nisan sonuna kadar 307 vatandaşın istek, talep ve sorunlarını dinledi
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy tarafından 30 Ekim 2017 tarihinden itibaren başlatılan Halk Günü her hafta düzenli olarak pazartesi günleri gerçekleştiriliyor. Kocaeli Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, devletin vatandaşı için var olduğunu,  ihtiyaçların vatandaş odaklı yürütüldüğünü, kapısının her zaman vatandaşa açık olduğunu belirten Vali Aksoy, Halk Gününü başlattığı 30 Ekim 2017 tarihinden bu güne kadar müracaat eden tüm vatandaşların görüşme taleplerini kabul ederek 307 vatandaş ile tek tek görüşerek istek, talep ve sorunlarını dinledi.
EN FAZLA İŞ TALEBİ
Vali Aksoy, 2017 Ekim ayında 10, 2017 Kasım ayında 43, 2017 Aralık ayında 50, 2018 Ocak ayında 46, 2018 Şubat ayında 48, 2018 Mart ayında 57 ve 2018 Nisan ayında ise 53 vatandaş ile görüşme gerçekleştirdi. Vali Aksoy ile görüşen 307 vatandaşın;  107’si iş talebinde, 80’i yardım talebinde, 29’u hukuki konularda, 17 vatandaş Büyükşehir ve İlçe Belediyeleri ile ilgili konularda, 13’ü sağlık konusunda ve 61 vatandaş ise diğer kurum ve kuruluşlarla olan sorun, talep ve isteklerini iletti.
MÜDÜRLERE TALİMAT 
Vali Hüseyin Aksoy, sorunların çözümü ve taleplerin yasal çerçevelerde karşılanması noktasında, toplantıda hazır bulunan kurum müdürlerine kurumları ile ilgili konularda  gerekli hassasiyetin gösterilmesini, yardımcı  olunmasını ve diğer konularda da ilgili  kurumlara yazı yazılması ve yapılan işlemler sonucundan da vatandaşların bilgilendirilmesi  talimatlarında  bulundu. 

BENZER HABERLER
X