‘Üzerimize düşen sorumluluğu biliyoruz’
31 Mayıs 2018 16:46

‘Üzerimize düşen sorumluluğu biliyoruz’

‘Üzerimize düşen sorumluluğu biliyoruz’

Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Gölcük İlçe Başkanlığı, dün parti binasında düzenlenen törenle ilçe binasının açılışını gerçekleştirdi. Açılışta konuşma yapan HEPAR İlçe Başkanı Umutcan Uz, “Üzerimize düşen sorumluluğu biliyoruz” dedi. Hak ve Eşitlik Partisi (HEPAR) Gölcük İlçe Başkanlığı, dün parti binasında düzenlenen törenle ilçe binasının açılışını yaptı. Açılışa Vatan Partisi Kocaeli milletvekili adayı Bora Yavuz, HEPAR Parti Meclisi Üyeleri Ahmet Ercan Kocabıyık ve Selçuk Doğan, HEPAR İl Başkanı Ahmet Tükenmez, HEPAR Kocaeli il yöneticileri, Vatan Partisi il yöneticileri, HEPAR İlçe Başkanı Umutcan Uz ve Öncü Gençlik üyeleri katılım gösterdi. Açılışta ilk olarak HEPAR İl Başkanı Ahmet Tükenmez, HEPAR İlçe Başkanı Umutcan Uz’a parti rozetini taktı. Sonrasında sözü alan HEPAR İlçe Başkanı Uz, “Ülkemizin içinde bulunduğu durumdan ne yazık ki kaygı duymaktayız. İçeriden ve dışarıdan kuşatılmış bir ülkenin evlatları olarak üzerimize düşen sorumluluğu da bilmekteyiz. Siyasetin bizleri ayrıştıran değil, birleştiren bir hizmet olması gerektiğine inanıyorum. Farklı görüşlerimizde ortak noktamız Atatürk ve Cumhuriyet olduğu surece ülkemizin ilerlemesi için birlikte hareket etmeliyiz” dedi.

 ‘CUMHURİYETİMİZİN DAYANAĞI TÜRK TOPLUMUDUR’

Sözlerini sürdüren Başkan Uz, “Bize kim nasılsa öyle olacağız. İlçemizin en genç ilçe başkanı olarak üzerimde büyük bir sorumluluk var. Siyasi partilerin başkanları, benim saygı duyduğum kişilerdir. Bize yapılan eleştirilerin şiddeti nasıl olursa, aynı şekilde karşılığını vereceğiz. Vatan toprağına göz diken, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına hakaret edenlere karşı şiddetimiz daha farklı olacaktır. Biz doğrudan doğruya milliyetperveriz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk toplumudur. Bu toplumun fertleri ne kadar Türk kültürü ile dolu olursa, o topluma dayanan Cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur. Türkiye Cumhuriyeti halkını ayrı ayrı sınıflardan oluşmuş değil, kişisel ve sosyal hayat için işbölümü itibariyle çeşitli mesleklere ayrılmış bir toplum olarak görmek, esas prensiplerimizdendir. Kişilerin özel teşebbüslerini ve şahsi faaliyetlerini esas tutuyor fakat büyük bir milletin ve geniş bir memleketin ihtiyaçlarını ve çok şeylerin yapılmadığını göz önünde tutarak memleket ekonomisini devletin eline almak istiyoruz. Din bir vicdan meselesidir. Herkes vicdanının emrine uymakta serbesttir. Biz dine saygı gösteririz. Düşünüşe ve düşünceye karşı değiliz. Biz sadece din işlerini, millet ve devlet işleriyle karıştırmamaya çalışıyor, kasıt ve fiile dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz” dedi.

‘HALKIN SESİ OLACAĞIM’

Başkan Uz, “İnsanları mesut edeceğim diye onları birbirine boğazlatmak, insanlıktan uzak ve son derece hüzünlenecek bir sistemdir. İnsanları mesut edecek yegâne vasıta, onları birbirlerine yaklaştırarak, onlara birbirlerini sevdirerek, karşılıklı maddi ve manevi ihtiyaçlarını temine yarayan hareket ve enerjidir. Bu ülkenin insanları çocukluklarını, gençliklerini, emekliliklerini, yaşlılıklarını hiçbir zaman için yerinde ve gereğince yaşayamadılar. Bu ülkede milyonlarca insan çok ama çok ufak şeylerin hayallerini kurarak, onlara kavuşmak isteyerek yaşam mücadelesi vermişlerdir. Hayallerini de kavuşamadan sessiz sedasız göçüp gitmişlerdir. Bu yüzden bu ülkede en çok yenen ve en çok çiğnenen şey hak, hiç olmayan şey de eşitlik olduğu için, güçlü olanların değil, halkın iktidarı ve halkın sesi olmak için bu uzun yolculuğu burada sürdüreceğim. Önceliğimiz ilk olarak ekonomi olacaktır. Gönüllü bağışçılarımız ile ekonomimizi düzene soktuktan itibaren hedefimiz ilçemizde durumu yeterli olmayan ya da üniversitemizde okuyup burs almak isteyen öğrencilerimize destek olmaktır. İnanıyorum ki bunu kısa sürede başaracağız. Bizlere bu konuda destek olmak isteyen, görüşü ne olursa olsun, partili veya partisiz, üye olmak isteyen ya da istemeyen kim varsa ilçe başkanlığımızın kapısı açık olacaktır” dedi.

 ‘BİZ HİZMET İÇİN GELİYORUZ’

Başkan Uz, “Biz hizmet için geliyoruz. Mustafa Kemal’in arkasına sığınanlardan değil, onu yaşayan ve yaşatanlardanız. 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak genel seçimler, adım adım yaklaştığımız ve yuvarlanmak üzere olduğumuz uçurumun kenarıdır. Biz, HEPAR mensupları olarak gidilen yolun yol olmadığını, yaklaşan felaketin büyüklüğünü yıllardır haykırmaktayız. Bu sebeple görüş farklılığımız olsa dahi gidişatı değiştirebilecek herkes ile ittifak yapabileceğimizi yıllardır söylemekteyiz. HEPAR Kurucu Genel Başkanı Sayın Osman Pamukoğlu, yıllardır tek çarenin ittifak olduğu konusunu, katıldığı her platformda dillendirmiştir. Güç birliğinin gerçekleşmesi adına başta Osman Pamukoğlu olmak üzere HEPAR Genel Merkez Organları ve mevcut il ve ilçe teşkilatlarımız yeterli çabayı göstermiştir. HEPAR 4 Eylül 2008 yılında iktidarı ve muhalefetiyle Türkiye'de kişisel çıkar ve ranta dayalı olarak işletilen bozuk siyasal düzene tepki olarak kurulmuştur. HEPAR, 19 Mayıs 2018 tarihinde, Kurucu Genel Başkanı Osman Pamukoğlu imzasıyla yayınladığı bildiri ile 24 Haziran tarihinde gerçekleşecek seçimlerde Vatan Partisi’ni destekleyeceğini açıklamıştır. HEPAR Gölcük İlçe Başkanlığı olarak kararı olumlu karşılıyor ve destekliyoruz. 24 Haziran seçiminin büyük Türk milletine hayırlı olmasını diliyoruz. Şahsımı Gölcük İlçe Başkanlığı’na layık gören Onursal Genel Başkanımız Sayın Osman Pamukoğlu’na, Genel Başkanımız Yücel Savaş'a, İI Başkanımız Sayın Ahmet Tükenmez’e ve yüreği bizimle aynı olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X