Üsküdar şehitleri dualarla anıldı
01 Mart 2017 16:20

Üsküdar şehitleri dualarla anıldı

Üsküdar şehitleri dualarla anıldı

1 Mart 1958 günü İzmit Körfezi’nde meydana gelen Üsküdar Vapuru Faciası’nın 59. Yıldönümünde, hayatını kaybeden şehitlerimiz, mezarları başında anıldı. Kaymakam Mustafa Altıntaş ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, şehitlerimizin mezarlarına karanfil bıraktı

 1 Mart 1958 günü İzmit Körfezi’nde meydana gelen Üsküdar Vapuru Faciası’nın 59. yıldönümünde, kazada hayatını kaybeden şehitlerimiz, dün mezarları başında, düzenlenen programla anıldı. Anma programına Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Faruk Keskin, Gölcük Müftüsü Mehmet Yazıcı, Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi Başhekimi Yüksel Pehlevan, kaymakamlık daire müdürleri, siyasi partilerin ilçe başkan ve yöneticileri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı ve yönetimi, bazı muhtarlarımız, izciler, kazada abisini kaybeden Berat Saraç ve vatandaşlar katılım gösterdi.

 ‘400’E YAKIN CANIMIZ ŞEHİT OLDU’

Gerçekleştirilen anma programında ilk olarak şehitlerimiz için bir dakikalık bir saygı duruşunda bulunuldu. Sonrasında ilk konuşmayı, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yaptı. Başkan Ellibeş, “1 Mart günü meydana gelen bu elim kazada, bu felakette 400’e yakın canımız, evladımız, Körfez’in derin sularında şehit oldular. Mekanları cennet olur inşallah. Bizler de her sene buraya gelerek onlar için dua ediyor, acımızı hafifletmeye çalışıyoruz. O günden sağ kurtulan sayılı hemşerilerimiz var. Her biri her yıl azalıyor. Geçen yıl iki kişi daha vefat etti. İnşallah bir ablamıza ziyaret gerçekleştireceğiz. Yüce Rabbim, her bir şehidimize rahmet eylesin. Mekanları cennet olur inşallah” dedi.

 ‘DÖNERKEN BİR FACİA İLE KARŞILAŞTILAR’

Başkan Ellibeş’in ardından sözü Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş aldı. Kaymakam Altıntaş, “O zamanki şartlarda ulaşımda deniz yolunun önemi çok büyüktü. Ulaşım sıkıntılıydı. Öğrenciler ve yöre vatandaşları için de deniz yoluyla ulaşım daha ekonomik olmaktaydı. Buradan İzmit’e okumaya, işe giden vatandaşlarımız, dönerken böyle bir facia ile karşılaşıyorlar. O gün beklenmedik bir fırtına meydana geliyor ve bu da geminin batmasına sebep oluyor. Ben vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Bir kişimiz kalmış. Kendisine sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Her biri hepimizin abisi ve ablası, vatanımızın büyükleridir. Şehitlerimizin mekanı cennet olur inşallah” dedi.

 ŞEHİTLERİMİZİN MEZARLARINA KARANFİL BIRAKILDI

Kaymakam Altıntaş’ın konuşmasının ardından Gölcük Müftülüğü yetkililerinin bir Kur’an-ı Kerim tilaveti oldu. Ardından Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, şehitlerimizin mezarlarına birer karanfil bıraktı. Anma programı bitiminde, programa katılanlara şeker ikramında bulunuldu.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X