Ünlü, ‘Ülkemiz için bir yeminimiz var’
02 Mart 2017 16:29

Ünlü, ‘Ülkemiz için bir yeminimiz var’

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aydın Ünlü, önceki akşam Gölcük’e gelerek MHP İlçe Teşkilatı ile birlikte esnafları gezip referandum süreci hakkında bilgiler verdi.

 MHP İlçe Binası’nda bir açıklama yapan Başkan Ünlü, “Ülkemiz için bir yeminimiz var” dedi. Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Aydın Ünlü, geçtiğimiz akşam MHP İlçe Teşkilatı’na bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyarette MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’nün yanı sıra MHP İl Başkan Vekili Hüseyin Çakıroğlu, MHP İL SKM Başkanı İzzet Erdem, MHP İlçe Başkanı Bilal Çakır ve yönetimi, MHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülay Ozantürk ve yönetimi ile partililer hazır bulundu. Gerçekleştirilen ziyarette ilk olarak bir konuşma yapan MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, “Bizler MHP olarak, evet diyen halkımızın yanı sıra hayır diyen bütün kardeşlerimizin de saygıyı hak ettiğini düşünüyoruz. Biz herkesin kararına hürmetkarız. Referandum bahanesiyle kutuplaşmanın şiddetlenmesini, doğru bulmuyoruz. Ancak biz parti olarak evet diyeceğimizi söylüyor, bunu savunuyoruz. Bizim ülke için bir yeminimiz var ve bundan vazgeçmeyeceğiz. Evet diyecek ve mahkemelerin tarafsızlığını sağlayacağız. 18 yaşındaki gençlerimizin önünü açacağız” dedi.

 ‘MECLİSİMİZİN DENETİM FONKSİYONLARINI GÜÇLENDİRECEĞİZ’

Başkan Ünlü, konuşmasının devamında “Büyüyen ve nüfusu artan Türkiye’nin 600’e çıkan milletvekili sayısını destekleyeceğiz. TBMM seçim dönemi ile Cumhurbaşkanı seçim dönemini beş yılda bir ve aynı günde yapacağız. Gazi meclisimizin yasama yetkisini güvenceye alacak, daha da etkinleştireceğiz. Meclisimizin denetim fonksiyonlarını güçlendireceğiz. Devlet yönetimindeki fiili zorlama ve açmazı bitirecek, siyaseti toplum sözleşmesinin sınırlarına çekeceğiz. Yasama, yürütme ve yargı arasındaki hatları kalın olarak çizeceğiz. İlk kez Cumhurbaşkanına cezai sorumluluk getireceğiz. Yürütmeyi tek elde toplayıp devletteki karmaşa ve kafa karışıklığını sonlandıracağız. Her evet, birliğimize katkı ve yemindir. Esenlik ve selametimize destek ve yemindir. Milletin istiklaline, devletin istikbaline, bayrağın iffetine, vatanın izzetine duadır ve yeminimizdir. Her evet, bekamızın hisarlarına koyulmuş bir tığla olup bizim için yemindir” dedi.

 BROŞÜRLER DAĞITILDI

Parti binasında yapılan konuşma ve toplantının ardından MHP İl Başkanı Aydın Ünlü ve yönetimi ile MHP İlçe Teşkilatı yöneticileri, Gölcük sokaklarında esnaflarla bir araya geldi ve kendilerine, partilerinin referandum sürecini ilgilendiren broşürlerini dağıttı. Başkan Ünlü, esnaflarla birlikte referandumda neden evet demeleri gerektiğine yönelik bilgiler aktarırken halkın da sorularına yakınlıkla cevap verdi. Bir süre ilçe esnaflarını gezen Başkan Ünlü ve beraberindeki yöneticiler, Gölcüklülerle de sohbet etmeyi ihmal etmedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X