Kocaeli’de Nevruz Bayramı kutlandı
Kocaeli’de baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama yapıldı
$ Dolar 44,3717 %0,19
€ Euro 51,1771 %-0,07
£ Sterlin 58,9528 %-0,25
Altın $4.493,55 %2,55
Gümüş 99,51 %2,57
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı’na bağlı olarak hizmet veren Uluslararası Öğrenci Birimi, öğrencilerine Türkiye’yi tanıtmayı sürdürüyor. Uluslararası Öğrenci Birimi bu çerçevedeki kültür gezilerine Afyonkarahisar’ı ekledi. Kenti adeta adım adım gezen uluslararası öğrenciler, Afyonkarahisarlılardan yakın ilgi gördü.
16 ÖĞRENCİ KATILDI
Öğrencilere, Afyonkarahisar gezisi sırasında Uluslararası Öğrenci Birimi yetkilileri eşlik etti. Geziye Filistin, Pakistan, Bosna-Hersek, Keşmir, Romanya, Libya, Yemen, Fas, Hindistan, Ürdün ve Afganistan’dan 16 öğrenci katıldı.
‘BAŞKANINIZ SİZİ BİZE YENİDEN BAĞLAMIŞ’
Öğrenciler Bolvadin ilçesinde kent esnafı ile bir araya geldi. Kente gelen misafirleriyle yakından ilgilenen Afyonkarahisarlılar, öğrencilere çay ikram ederek sohbet etti. Sohbete katılan bir esnaf ise uluslararası öğrencilerin Türkiye’de eğitim almasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ben ilk kez böyle bir öğrenci grubunu burada görüyorum. Sizler ülkelerinizden kalkıp Kocaeli’de okumaya gelmişsiniz ve o kent size kucak açmış. Bu ne kadar güzel ve anlamlı bir davranış. Biz zaten yıllarca böyle yaşamadık mı? Sonra bir gün birileri çıkıp bizi birbirimizden ayırdı. Ama görüyorum ki Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı sizleri bize yeniden bağlamış. Allah ondan razı olsun” dedi.
‘BİZİ EVLADI GİBİ GÖRÜYOR VE SAHİP ÇIKIYOR’
Uluslararası öğrenciler ise bu sözler üzerine Başkan Karaosmanoğlu’nun kendilerine her zaman evlat muamelesi yaptığını söyledi. Öğrenciler, “Başkanımız her türlü derdimizde ve sevincimizde bizim yanımızda oluyor. Bize sahip çıkıyor. Bu güvenle bizler de Kocaeli’de çok mutlu ve huzurlu bir öğrencilik dönemi geçiriyoruz” dedi.
ULU CAMİİ’Yİ GÖRDÜLER
Öğrenciler gezi kapsamında ayrıca Afyonkarahisar’ın Sarp Kalesi eteklerinde yükselen ve muhteşem bir Selçuklu yapısı olan Ulu Cami’yi görme fırsatı buldu. 40 adet ahşap direk üzerine oturtulduğu için Kırk Direkli Camii olarak da bilinen yapıyı inceleyen uluslararası öğrenciler, bu sanat harikası esere hayran kaldı. Ulu Camii’nin ardından Afyonkarahisar Kalesi’ne de çıkan öğrenciler, muhteşem manzara eşliğinde bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.