Ulusal Sağlıkta Kalite Formu’nun 3.’sü yapıldı
04 Aralık 2017 16:19

Ulusal Sağlıkta Kalite Formu’nun 3.’sü yapıldı

İlki Kocaeli Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen Ulusal Sağlıkta Kalite Formu'nun (USKAF) üçüncüsü gerçekleştirildi

Kocaeli Üniversitesi, Sağlıkta Kalite için İnovasyon Derneği (SAKİD) ve SENATURK öncülüğünde Sağlık Bilimleri Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilen USKAF III'ün ana temasını 'Sağlıkta Kalite Uygulamaları ve Mentorluk' oluşturdu. Açılış konuşmalarında Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, “30 yıl önce hastanın sağlığa ulaşması, hastaneye yatabilmesi ciddi bir aşama gerektiriyordu. Fakat günümüzde hem teknoloji hem de sağlık alanında yaşanan dönüşümle hasta telefonla randevu alıp ameliyatını bir günde olarak evine gidebiliyor. Her geçen gün sağlıkta daha ileriye gidiyoruz ama bu ilerlemeyi daha da arttırmalıyız. Bu kapsamda yapmış olduğumuz bu forumlar sağlıkta kaliteyi arttırma konusunda önemli yer alıyor” dedi. Prof. Dr. Ercüment Çiftçi, sağlıkta kalite konusunda 2018 yılında İstanbul’da bir kongre yapmayı hedeflediklerini de aktardı.

ÇALIŞMALARI GENİŞLETME ADINA

Dünya Sağlık Örgütü’nün sağlık hedefleri ve sağlıkta kalite hakkında sunum yapan Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Zafer Cantürk, “Sağlık alanında yaptığımız çalışmaları genişletme adına Ulusal Sağlıkta Kalite Formu yapmaya karar verdik. Başta Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü ve Sağlık Bilimleri Fakültesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl’ün destekleriyle ilkini Kocaeli Üniversitesi ikincisini de İTÜ’de düzenledik. Bu sene de Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde bir aradayız. Bu formun gerçekleşmesine destek olan ve bugün buraya gelen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

PANEL VE KONFERANSLAR

İzmir Bakırçay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Berktaş ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kadriye Kart Yaşar da açılış konuşmalarında sağlıkta yaşanan dönüşümlere değinerek formun düzenlenmesinde emeği olan herkese teşekkür etti. USKAF III'de, '4.0 Endüstri Devrimi Sağlık Sektörüne Ne Getiriyor?', 'Optimum Sağlık Hizmeti İçin Gereken İhtiyaçlardaki Küresel Değişimler', 'Sağlık Hizmetinde Kalite İçin Yapısal Gereklilikler', 'Sağlık Hizmetinde Uygulamalar: İyi Klinik Uygulamalar İçin Araç Mı Hedef Mi?', 'Hasta Güvenliği, Memnuniyet ve Etkinlik Açısından Ölçülebilir Çıktılar' konu başlıklarıyla paneller ve konferanslar yapıldı.

BENZER HABERLER
X