‘Ülkemiz bir şehitler ve gaziler ülkesidir’
Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Ülkemiz, bir şehitler ve gaziler ülkesidir. Onlar baş tacımızdır” dedi
19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, “Bu cennet vatanın bizlere kalmasında ve korunmasında canını hiçe sayarak düşmana karşı bedenini siper eden kahraman gazilerimizi ve aziz şehitlerimizi şükranla anıyorum” dedi. Başkan Büyükakın mesajında, “Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemâl Atatürk’e 19 Eylül 1921’de Gazilik ünvanı verilişinin 99. yıl dönümünde, baş tacımız olan gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Kendileriyle büyük onur duyuyoruz. Onlar için ne yapsak azdır” ifadelerini kullandı.
‘GAZİLERİMİZİN VE AİLELERİNİN YANINDAYIZ’
Sözlerini sürdüren Büyükakın, “Ülkemiz, bir şehitler ve gaziler ülkesidir. Onlar baş tacımızdır. Onlar, bugün barış ve huzur içerisinde yaşamamızı sağlayan kahramanlardır. Aynı ruh, aynı şuur; bugün de devam etmektedir, ebediyete kadar da devam edecektir. Biz de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak her daim gazilerimizin ve ailelerinin yanındayız ve yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Çünkü onlar için ne yapsak azdır. Biz birliğimizi ve dirliğimizi koruduğumuz müddetçe de hiçbir güç bu aziz millete zarar veremeyecektir. Allah memleketimize göz dikenlere fırsat vermesin” dedi.