Uğur Mumcu, Kocaeli’de anılacak
21 Ocak 2018 14:29

Uğur Mumcu, Kocaeli’de anılacak

24 Ocak 1993 yılında Ankara’da bombalı bir saldırı sonucunda hayatını kaybeden Basın Şehidi Gazeteci-Yazar ve Hukukçu Uğur Mumcu için her yıl olduğu gibi bu yıl da Kocaeli’de anma etkinliği düzenlenecek

 Basın Şehidi Uğur Mumcu Anma Etkinliği 24 Ocak 2018 Çarşamba günü Saat 12.30’da Uğur Mumcu Alanı’nda gerçekleştirilecek. Önceki gün KYÖD Sosyal Tesislerinde Uğur Mumcu Anma Etkinliği komisyonunda yer alan Kocaeli Barosu, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti, KYÖD, ADD Kocaeli Şubeleri, ÇYDD, Eğitim-iş ve İzmitiz Platformu temsilcileri hazır bulundu. KYÖD Başkanı Mehmet Toker’in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda 24 Ocak Çarşamba günü yapılacak olan anma etkinliğinin detayları görüşüldü.

TOHUMLU KURŞUN KALEM

Her yıl demokrasi şehidi Uğur Mumcu’nun anma etkinliklerinin toplumun tüm kesimlerine duyurulması, fikirlerinin aktarılması amacıyla gerçekleştirilen bu yılki etkinliğe demokrasi şehidi Uğur Mumcu’nun yeğeni Evren Mumcu da katılacak. Geçmiş yıllarda Uğur Mumcu’nun kitapları etkinliğe katılanlara ücretsiz olarak dağıtılırken, bu yıl ise etkinlik komisyonu üyeleri tohumlu kurşun kalem dağıtılmasını kararlaştırdı. Gazeteciliğin simgesi kalem ve yine gelecek nesillere daha iyi bir çevre bırakmak adına tohumlu kalem dağıtılarak binlerce tohumunda ekilmesi hedeflendi.

BENZER HABERLER
X