‘Uçurtma şenliğimizi Sekapark’ta yapacağız’
05 Mayıs 2022 14:17

‘Uçurtma şenliğimizi Sekapark’ta yapacağız’

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla düzenleyecekleri uçurtma şenliği hakkında açıklamalarda bulundu. Bat, “Uçurtma şenliğimizi Sekapark’ta yapacağız” dedi

Gölcük Engelliler Derneği Başkanı Hasan Bat, engelsiz köy projesi, dudak okuma kursu, uçurtma şenlikleri ve Sevgi İzi çalışmaları ile ilgili olarak bugün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Bat, yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz aylarda işitme engelli çocuklarımız için başlangıcını yapmış olduğumuz dudak okuma kursuna 8 çocuğumuzla başlamıştık. Bu sayı, kısa süre içerisinde 30 çocuğa yükseldi. Şu an ise toplam 68 çocuğumuz, dudak okuma kursunu alıyor. Her bir çocuğumuzun gerçekten başarılı olduğunu görüyoruz. Bizlere bu kursun açılmasında destek veren herkese ve dudak okuma eğitmenimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.
‘SEVGİ İZİ’Nİ YENİDEN BAŞLATACAĞIZ’
Başkan Bat, geçtiğimiz yıllarda yapılan Sevgi İzi Projesi’ne değinerek “Geride kalan senelerde, bir ulusal televizyon kanalında başlatılan ve ilçemizde de talep gören Sevgi İzi Projesi’ni Gölcük’te de başlatmıştık. Oldukça büyük bir ilgi gören bu projeyi uzun bir zamandan bu yana talep eden birçok kişi var ama bizler, pandemi nedeniyle bunu yapamamıştık. Pandeminin etkisini azalttığı bu dönemde, kısa süre içerisinde Sevgi İzi Projesi’ne yeniden başlayacağız. Bu konuda da adımlarımızı attık. Sevgi İzi’nin faydasını gerçekten gördük. Bu konuda da özverili bir şekilde çalışmalarımızı yapacağız” dedi.
‘ATTIĞIMIZ ADIMLARIN SONUÇLARINI BEKLİYORUZ’
Açıklamasının devamında Engelsiz Köy Projesi’nden söz eden Başkan Bat, “Geçtiğimiz senelerde Engelsiz Köy Projesi ile ilgili olarak çalışmalarımızı yapmıştık. Bu köyün içerisinde, tamamıyla engellilerin yaşayabileceği, şartları yine bizlere uygun yapılar bulunuyor. Biz de bu köyün yapılması için bir proje çizdirip Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne vermiştik. Onlar da bu konuda bir proje çizip ilgili çalışmaları yapacaklarını dile getirdiler. Bu konuda attığımız adımlar çerçevesinde, artık sonuçları beklediğimizi söyleyebiliriz. Temennimiz, ilimizde ve özellikle ilçemizde bu yönde bir çalışma yapabilmektir” dedi.
‘3 BİN 500 KİŞİ KATILACAK’
Son olarak düzenleyecekleri uçurtma şenliği hakkında bilgiler veren Başkan Bat, “Koronavirüs pandemisi öncesinde, ilçemizde 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla birtakım programlar gerçekleştiriyor, sahil bölümünde de uçurtma şenliği yapıyorduk. Pandemi nedeniyle iki senedir bu etkinliği yapamadık ama bu sene çalışmalarımızı yaptık. Bu hafta içerisinde yaptığımız son uçurtma şenliğinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri vardı. Bu sene yine Büyükşehir Belediyesi’nin istekleri doğrultusunda, bu etkinliğimizi Sekapark’ta yapacağız. Etkinliğe yaklaşık 3 bin 500 kişinin katılması bekleniyor. İlçemizde de birtakım programlar yapabiliriz” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X