Türkkan: Her haneden bir oy istiyorum
05 Ekim 2015 17:41

Türkkan: Her haneden bir oy istiyorum

MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan, 7 Haziran’da 302 oyla seçimi kaybettiğini hatırlatarak, “1 Kasım bunu düzeltmek için çok güzel bir fırsat” dedi

MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan, seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ettiği Derince’de çok sayıda vatandaş tarafından karşılandı. Ziyaretler sırasında konuşan Türkkan, “Kocaelili vatandaşımızın hassasiyetini bildiğim için oylarınıza talibim” dedi. MHP Kocaeli Milletvekili Adayı Lütfü Türkkan, MHP Derince İlçe Başkanı Emin Şimşek, Derince Belediyesi MHP Meclis Üyesi Hakan Karakaş ve bazı partililer ile birlikte Derince’de çeşitli ziyaretler gerçekleştirdi. Vatandaşların talebi üzerine evlere konuk olan Türkkan, çok sayıda mahalle sakinin de bir araya geldiği site toplantısında vatandaşın sorularını cevapladı. 7 Haziran’da sadece 302 oyla seçimi kaybettiğini hatırlatan Türkkan, “1 Kasım bunu düzeltmek için çok güzel bir fırsat” dedi.

 

‘AKP KOALİSYON İSTEMEDİ’

Vatandaşın koalisyonla ilgili sorularını yanıtlayan Türkkan, “MHP kesinlikle ülkenin yeniden seçime gitmesini istemedi. Bunun ekonomi başta olmak üzere çeşitli nedenleri vardı. Ama AKP’liler koalisyon istemedi. Bizim açımızdan HDP ile koalisyon hepimizi sıkıntıya sokardı. Bahçeli koalisyon olması için Başbakan Davutoğlu ile görüştü. Bunun için gerekli dosyaları hazırladı. Ama ne yazık ki AKP bizden seçim hükümeti ya da azınlık hükümeti kurmamızı istedi” dedi.

 

‘HEP BİRLİKTE ÇALIŞACAĞIZ’

“Milletin tek başına iktidar yapmadığı AKP’yi MHP neden iktidar yapsın” diye soran Türkkan, “CHP ile 30 gün muhabbet edildi. Sonra bıraktılar. Bizi 45 günü geçirmek için malzeme yapmasınlar” açıklamasında bulundu. Evine gittiği çok sayıda vatandaştan vekil olamadığı için üzüldüklerini duyan Türkkan, “O zaman hep birlikte çalışacağız” diye konuştu.

 

‘KOCAELİLİLERİN HASSASİYETİNİ BİLİRİM’

Bir vatandaş da, “Geçen dönem çok üzüldük. O yurt dışı oyları nereden çıktı anlamadık. Ben seçmen olarak böyle bir şey olduğunu ile bilmiyordum” dedi. Türkkan ise, “7 Haziran’da Kocaeli vatandaşının oyları ile ben seçildim. Ama sabah kalktım bana sen vekil değilsin dediler. Bizi mecliste temsil eden kişiler HDP’liler olmasın. Özelikle bu nedenle her haneden bir oy istiyorum. Ben Kocaelililerin hassasiyetini bilirim” ifadelerine yer verdi.

BENZER HABERLER
X