Türkiye’nin en büyük Şeb-i Arus etkinliği
14 Aralık 2016 12:23

Türkiye’nin en büyük Şeb-i Arus etkinliği

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye’nin en büyük Şeb-i Arus etkinliği, Cuma akşamı, Yahya Kaptan Mahallesi’nde bulunan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda düzenlenecek

İzmit Belediyesi tarafından düzenlenen Türkiye’nin en büyük Şeb-i Arus etkinliği, cuma akşamı, Yahya Kaptan Mahallesi’nde bulunan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda düzenlenecek. Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilcisi Özer Yılgın, yönetim kurulu üyeleri Yusuf Ekiz, Oktay Alkan, Emrah Mutaf ile Şeb-i Arus etkinliğinde yer alacak olan çocuk semazenler Numan Pek ve Ensar Koç, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ı makamında ziyaret etti. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, vatandaşları Şeb-i Arus etkinliğine davet etti.

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Cuma akşamı saat 19.30’da Yahya Kaptan Mahallesi’nde bulunan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda, 100 semazen ve 100 sazendenin yer alacağı etkinlikle ilgili görüş alışverişinde bulunulan ziyarette açıklamada bulunan Başkan Doğan, “Türkiye’nin en büyük Şeb-i Arus etkinliğini İzmit’te düzenliyoruz. Konya’dakinden de büyük Şeb-i Arus gösterisinde binlerce vatandaşımıza büyük bir manevi ziyafet vereceğiz. Tüm halkımızı, yarın akşam düzenleyeceğimiz etkinliğe bekliyoruz. Türk Tasavvuf Vakfı’nın değerli yöneticilerine, genç semazenlerimize de etkinlik için çok teşekkür ediyorum. Tasavvuf Vakfı ile 7-8 yıldır güzel faaliyetler yapıyoruz. Sadece işin gösteri safhası değil, eğitimiyle ve eğitimin getirdiği diğer bereketle çok güzel faaliyetler oluyor” dedi.

‘HEP DESTEK OLDU’

Doğan, açıklamasının devamında; “Mustafa Üstada hocamıza da çok teşekkür ediyorum. Bursa’dan bunun için geliyor ve Allah rızası için Mevlana’nın o güzel bakışını, hissedişini ve ruhunu yaymaya ve diğer insanlarımıza vermeye çalışıyor. Hayırlı bir hizmet. Biz de her zaman sizin yanınızda olmaya devam edeceğiz” dedi. Doğan ayrıca, İzmit’e büyük bir mevlevihane kazandırmak istediklerini de söyledi. Tasavvuf Vakfı Kocaeli Temsilcisi Özer Yılgın da “Başkanımız göreve geldiği günden beri bizlere hep destek oldu. İzmit’teki etkinliklerle Mevlevi kültürünü bayağı yayarak, semazen, neyzen yetiştirdik. Belediye Başkanımız, hedefimizi daha da büyüterek İzmit’e bir mevlevihane kazandırma çabası içinde. Mevlevi kültürünü duyurmak, bu kültürün turizme katkılarını sağlamak için ortak çalışmalarımız bundan sonra da devam edecek” şeklinde konuştu.

BENZER HABERLER
X