Türk Yıldızları, İzmit semalarında uçacak
Dünyada 8 süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapabilen tek akrotim olan Türk Yıldızları, İzmit'in kurtuluş etkinliklerine renk katacak
Dünyada 8 süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapabilen tek akrotim olan Türk Yıldızları, İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın girişimleriyle, İzmit'in kurtuluş etkinliklerine renk katacak. İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Türk Yıldızları ile bir basın toplantısı yaparak, kurtuluş etkinlikleriyle ilgili bilgi verdi. Toplantıya Başkan Doğan’ın yanı sıra İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Türk Yıldızları'nın pilotları Yüzbaşı Osman Yığcı, Üsteğmen Gökhan Esen, Yüzbaşı Ali Balcı, Binbaşı Esra Özatan, Yüzbaşı Hasan Kocabaş, Yüzbaşı Kemal Koyuncuoğlu ve Yüzbaşı Ali Onur Adacı katıldı.
‘KAHRAMANLAR ORDUSU’
Basın toplantısında konuşan Başkan Doğan, “Türk milletinin bağrından çıkan en büyük olgusunun temsilcileri ile bir arada olmaktan büyük gurur duyuyoruz. İzmit’in kurtuluş coşkusunun toplumun her kesiminin hissetmesi için çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıllardaki kurtuluş etkinliklerimize Solo Türk ekibi katılarak renk katmıştı. Bu sene de 8 savaş uçağıyla gösteri yapabilen tek akrotim olan Türk Yıldızları, İzmit’in kurtuluş etkinliklerinde bizlerle beraber olacak. Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk milletinin bağrından çıkmış kahramanlar ordusudur. Tür yurdu binyıllar boyunca var olduysa bu kahraman Türk ordusunun varlığıyla mümkün olmuştur. İzmit halkını bu yıl çok farklı bir etkinliği yaşayacaklarının müjdesi veriyorum ve kurtuluş etkinliklerine tüm halkımızı davet ediyorum. Kurtuluş etkinliklerimize katılacak olan Türk Yıldızlarımıza da teşekkür ederim.” dedi.
‘BU COŞKUYA İHTİYACIMIZ VAR’
İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu da yaptığı konuşmada; “İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yılını kutlayacağız. Bu günlerde bu coşkuya ihtiyacımız var. Milli mücadelemiz devam ediyor. Hem içte hem dışta bizi bölmeye çalışanlar var. İzmit’in kurtuluşu buna vesile olacak. Milli ruhu 28 Haziran’da Türk Silahlı Kuvvetlerimiz yaşatacak. Onlarla gurur duyuyoruz” şeklinde konuştu. Türk Yıldızları’nın pilotları da İzmit’in kurtuluş etkinliklerinde yer alacak olmalarından mutluluk duyacaklarını söyledi. Dünyada 8 süpersonik savaş uçağıyla gösteri yapabilen tek akrobasi timi olan Türk Yıldızları, 25 Haziran Cumartesi günü saat 16.00’da İzmit semalarında olacak. Türk Yıldızları’nın gösterisi yaklaşık 30 dakika sürecek.