Türk Harb-İş’te bayram kutlandı
Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde sendika binasında bayram kutlama programı gerçekleştirdi. Programa Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkez Genel Mali Sekreteri Korkut Gökbayrak da katıldı
Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi, Kurban Bayramı’nın ikinci gününde sendika binasında bayram kutlama programı düzenledi. Programa Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkez Genel Mali Sekreteri Korkut Gökbayrak, Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Şakir Akçer ve yönetimi, işyeri temsilcileri ve sendika üyeleri katılım gösterdi. Gerçekleştirilen programda ilk olarak anı fotoğrafında buluşuldu ve ardından Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkez Genel Mali Sekreteri Korkut Gökbayrak, sendika yönetimi ve üyelerin bayramını kutladı.
‘BAYRAM, İŞÇİ ARKADAŞLAR İÇİN BURUK GEÇİYOR’
Türk Harb-İş Sendikası Genel Merkez Genel Mali Sekreteri Korkut Gökbayrak, sendika şube ziyaretinde yaptığı konuşmada “Bayram deyince işçi arkadaşlarımızın önce bayram alışverişlerini yapabilmesi, çocuklarına güzel elbiseler alabilmesi ve bol bol harçlık verebilmesi lazım ama maalesef süreç, tüm Türk Harb-İş Sendikası’nın mücadelesine rağmen yüzde 32,57’de tıkandı. Herkesin yüzde 49 zam aldığı yerde yüzde 32’de tıkanan bir süreç oldu. O yüzden bayram, işçi arkadaşlarımız için buruk geçiyor. Daha iyi şartlarda olabilmesi için mücadelemiz bitmeden devam edecek. Derdimizi durmadan anlatmaya devam edeceğiz” dedi.
‘SÜREÇ YAKLAŞIYOR’
Gökbayrak, sözlerinin devamında “Zaten toplu sözleşme sürecimiz geliyor. Bu süreçte de yasal tüm haklarımızı kullanacağız. Eylemsellik anlamında akla gelebilecek en uç ne varsa yasal süreç olduğu için bu haklarımızın hepsini işçi kardeşlerimizle kullanacağız. Çünkü artık iş bitti, bundan daha kötüsünün olacağını tahmin etmiyorum. O yüzden işçi kardeşlerimizle birlikte radikal kararlar alacağız. Toplu sözleşme süreci Ocak ayı gibi başlayacaktır. 6-7 aylık bir süreci bulabilir. 17 ayı da bulsa biz sonuna kadar direneceğiz. Gerekirse imza atmayacağız. Denizaltı, tank, uçak yapan insanların hakkı bu değil. Utanmıyorlarsa kendileri imza atar, biz imza atmayacağız” dedi. Erdem ŞENGÜL