“Türk Bayrağı’na sahip çık!”
Türk Harb- İş Sendikası Kocaeli Şubesi, dün Gölcük Anıtpark’ta Türkiye’yi sarsan bayrak olayı ile ilgili basın açıklaması yaptı
Türk Harb – İş Sendikası Kocaeli Şubesi Başkanı Turhan Yıldız, Türk Bayrağı’nın indirilmesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptı. Şube Başkanı Turhan Yıldız, “Türk Bayrağı’na Sahip Çık” başlıklı basın açıklamasında şunları söyledi: “Güzel ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara fırsat vermemek için, bu güzel ülkemizde millet bilincinin kaybolmaması için bugün Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şubesi olarak sizler aracılığı ile tüm ulusu birlik, beraberlik, vatanseverlik duygularını ve vatan sevgimizi vatan hainlerine haykırmak için alanlardayız.
“EY HAİNLER! BAYRAK NEDİR?”
Bayrak hürriyetin nefesi istiklalin sesidir. Bir milletin sesini ve nefesini kesmek isteyenler önce o-milletin bayrağına el uzatırlar. Bizler bu gibi olaylara asla fırsat vermeyeceğiz. Bayrak gökten inmedikçe, bir milletin onur, şeref ve haysiyeti gökteki yıldızlar kadar yüce ve yüksek olacaktır. Bayrak, gönderde dalgalandıkça yüreklerde de dalgalanacaktır. Çünkü Bayrak Devlettir. Bayrak gönderde coştukça, yüreklerde de coşmalıdır. Çünkü bayrak millettir. Bayrak göndere sığmadıkça yüreklere de sığmayacaktır. Çünkü bayrak vatandır. Bayrak gönderde uçtukça yüreklerde de uçmalıdır. Çünkü bayrak hürriyettir. Bayrak gönderde gülümsedikçe yüreklerde de gülecektir. Çünkü bayrak istiklaldir. Bayrağı anlamayan kendini de davasını da anlatamaz. Çünkü bayrak destandır. Bayrağına selam duramayan kendine de milli değerlerine de saygı duyamaz. Çünkü bayrak tarihtir. Çünkü bayrak son umuttur.
“TÜRK MİLLETİ’NİN DNA’SI SAĞLAMDIR”
Birliğimize kast etmeye çalışanlar şunu iyi bilmelidir. Bu vatan topraklan birçok hain görmüştür ama hepside Türk milletinin ferasetine yenik düşmüştür. Diyarbakır 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’ndaki Türk bayrağının indirilmesi alçakça ve haince ülkemiz üzerinde oynanan oyunlara alet olan taşeronların gözü dönmüşlüğünden başka bir şey değildir. Yıllarca Ülkemizde etnik savaş çıkarmaya çalışanlar, ülkemizi bölmeye çalışanlar, bölgesel güç olmaya çalışanlar şunu bir türlü öğrenemediler. Türk Milletinin DNA'sı sağlamdır. Türk Milleti bayrağıyla, toprağıyla, imanıyla bütünleşmiş yedi düvele karşı gelmiş nice destanlar yazmış, Medeniyeti öğretmiş bir neslin torunlarıdır. 1071 yılında Malazgirt Zaferi ile Türklerin Anadolu’ya hakim olmasından sonra, bu topraklarda kardeşçe yaşayan halklara 90 yıl önce nifak sokanlar asla başarılı olamayacaklar.
“ÇÖZÜM İSTİYORUZ”
Buradan tüm siyasilere, siyasi iktidara ve kanaat önderlerine sesleniyoruz: Birbirinizi suçlamayı bırakın. Günah keçisi aramayı bırakın ve bir şeyler yapın. Bizler; çözülmek istemiyoruz, çözüm istiyoruz. Bizler; ayrı olmak istemiyoruz, aynı olmak istiyoruz. Bizler tek vatan istiyoruz, Tek Bayrak istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Bu yapılanları sağduyu ile karşılayanlar bu milletin sabrı ile oynamasınlar, yapanın yanına kar kalmasın. Sorumlular perde arkasında olanlar dâhil olmak üzere bulunup bir an önce hesap sorulsun. Çünkü bu millet bu olayı ne unutacak ne de unutturacaktır. Süslü püslü laflarla olay geçiştirilmeye çalışılmasın. Bugün bunu yapanlar yarınlarda ne yapmak istediklerini açık bir şekilde ifade etmişlerdir. Bu olayın zamanlaması manidar deyip de “Sürece zarar verilmesin” lafları artık karın doyurmuyor. Radikal adımlar atılmalı, bu saygısızlıklara dur denilmelidir. Çözüm süreci sekteye uğramasın diyenler bu şımarıklığa acaba ne diyecekler? Rehavete kapılmadan, taşeronların Devlet’te köşe kapmalarına fırsat verilmeden, aklıselim bir biçimde birilerinin bölgesel güç olma hayalini engelleyip büyük Türkiye’mizin bölgesel güç olacak adımların atılması gerekmektedir.
‘Bu topraklarda bayrakla oyun olmayacağını öğrenecekler’
Ülke savunmasına hizmet eden biz HARB-İŞ üyelerinin bu konunun takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz. Sanırım birileri bu mesajlarımızdan bir şeyler almıştır. Bu topraklarda bayrakla oyun olmayacağını öğrenecekler. Bu vatan topraklarında taşeronluk yapmayı bırakacaklar. Türkiye Cumhuriyeti Devleti üniter yapısı ile bir bütün olarak ilelebet payidar kalacaktır. Ne güzel söylüyor şair: Atalarım gökyüzünden indirmiş Ay Yıldızı, bir buluta sarmışlar ki rengi şafaktan kırmızı, vazifemdir bayrağımı üstün tutmak her bayraktan; can veririm, kan dökerim, vazgeçmem ben bu yoldan.” Yapılan bu basın açıklamasının ardından, Anıtpark’ta bulunan topluluk sloganlarla meydanı terk etti.