Turizm Haftası’nda Örcün  Saraylı doğa turu yapıldı
21 Nisan 2019 15:29

Turizm Haftası’nda Örcün Saraylı doğa turu yapıldı

Her yıl 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası, ‘Gölcük Sultan Baba Türbesi, Saraylı-Örcün Tarih Koridoru Doğa Yürüyüşü’yle devam etti

Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan Turizm Haftası devam ediyor. Hafta sonu etkinliği, Gölcük Sultan Baba Türbesi, Örcün - Saraylı Köyleri arasında gerçekleşen Tarih Koridoru Doğa Yürüyüşü’yle devam etti. Programa, Gölcük Belediye Başkanı Avukat Ali Yıldırım Sezer, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ercan Yamen, Kocaeli İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Şenol Ergüney, Gölcük İlçe Sağlık Müdürü Dr. Sabri Medişoğlu, Gölcük Halk Sağlığı Başkanı Dr. Faruk Demirhan, Kocaeli İl Kültür ve Turizm Şube Müdürü Hülya Özer, Gölcük İlçe Turizm Müdürü Ayşe Dışpınar’ın da aralarında bulunduğu müdür yardımcıları, başkan yardımcıları ile çok sayıda davetli katıldı.

‘GÖLCÜK ÇEKİM MERKEZİ OLACAK’

Yürüyüşün başlangıç noktası Örcün Meydanıydı. Günün önemine ilişkin konuşma yapan Gölcük İlçe Turizm Müdürü Ayşe Dışpınar’ın ardından söz alan Gölcük Belediye Başkanı Sezer, ilçemizin tarihi dokusunun tanıtımı açısından oldukça önemli bir gün olduğunu dikkat çekerek, “Doğamızı koruyup, rekreasyon ve spor alanlarını geliştireceğiz, Gölcük'ü turizm noktasında çekim merkezi haline getirip, tarih yapılarımıza gözümüz gibi bakacağız” dedi. Ve katılan herkese teşekkür etti. Etkinlik, Sultan Baba Türbesi ziyareti ve sonrasında Saraylı Meydanına doğru 5 kilometrelik patika yol olan Örcün-Saraylı Samanlı Dağı arasındaki yürüyüşle devam etti. Saraylı Meydanında ise Gölcük Belediyesi Banu Devrim Atölyesi’nin hazırlamış olduğu ‘Zamanın Tanıkları’ adlı resim sergi gezildi. Saraylı Kentsel Sit alanı tarihi evleri, anıt çınar ve köylü pazarı dolaşan davetlilere çeşitli yöresel ikramların yapılmasıyla program sona erdi.

BENZER HABERLER
X