‘Tüm Gölcüklüleri hamsi festivalimize bekliyoruz’
Gölcük Trabzonlular Derneği Başkanı Hüseyin Çakıroğlu, 16-20 Ocak 2019 tarihleri arasında Anıtpark’ta düzenleyecekleri
Trabzon Hamsi Festivali ile ilgili bilgi vererek, “Gölcük halkımızın tamamını festivalimize bekliyoruz” dedi
Gölcük Trabzonlular Derneği Başkanı Hüseyin Çakıroğlu, 16-20 Ocak 2019 tarihleri arasında Gölcük Anıtpark’ta gerçekleştirilecek olan Trabzon Hamsi Festivali ile ilgili açıklamalarda bulundu. Dernek Başkanı Çakıroğlu, düzenlenecek etkinlik hakkında bilgi vererek, “16 Ocak Çarşamba günü başlayacak olan festivalimiz, 20 Ocak 2019 Pazar günü bitmiş olacak. Festivalimiz merkezde, Anıtpark’ta olacak. Atatürk Anıtı olan kısımda çadırlar kurulup yöresel ürünler olacak. Havuzun olduğu bölümde de sahne kurulacak ve her akşam konserler gerçekleştirilecek” dedi.
‘KARADENİZ KÜLTÜRÜNÜ TANITACAĞIZ’
Sözlerine devam eden Dernek Başkanı Çakıroğlu, “Kocaeli’ndeki yöresel sanatçıların tamamı bu festivalde sahne alacak. Dışarıdan herhangi bir sanatçı gelmeyecek. Festivalin yapılmasının ana unsurlarından biri, Kocaeli’ndeki yöresel sanatçılarımızın ön plana çıkmasını sağlamak, Karadeniz kültürünü sanatçılarımızla birlikte tanıtmak ve Gölcük halkına sunmaktır. İkincisi de Gölcük esnafına bir hareketlilik getirmektir. Kış vaktinde halkı orada toplayıp esnaflarımızın satış yapmasını sağlamaktır. Yöresel ürünlerimizi de halkımıza sunmak istiyoruz. Bu festival, geçmiş yıllardaki hamsi festivalinin daha kapsamlı bir şekilde devamı olacak” dedi.
‘TÜM HALKIMIZI DAVET EDİYORUZ’
Dernek Başkanı Çakıroğlu, sözlerinin devamında, “Hamsimizi bir gün boyunca dağıtacağız. Protokolün uygun olduğu zamanda açılışımızı yapıp hamsimizi ikram edeceğiz. 1 tonun üzerinde hamsi ikram edeceğiz ve bu ikramımız ücretsiz olacak. Kocaeli’ndeki tüm Trabzon derneklerini, Gölcük halkımızın tamamını festivalimize bekliyoruz. Sadece Karadenizliler değil, Gölcük’te yaşayan herkes festivale katılabilir. Başlangıç saatimizi protokolün katılım yapacağı tarihe göre belirleyeceğiz. Çarşamba günü çadırlar kurulmuş olacak. Orası bir panayır havasına bürünecek. Dört gün konser olacak, sadece perşembe akşamı konser olmayacak” ifadelerini kullandı. Erdem ŞENGÜL