‘Trafik düzenlemesinden  büyük oranda memnunuz’
07 Şubat 2018 14:07

‘Trafik düzenlemesinden büyük oranda memnunuz’

İlçemizde görev yapan köy ve mahalle muhtarları, bugün Gölcük Belediye Meclis Salonu’nda Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yönetiminde toplandı. Toplantıda konuşan Başkan Ellibeş, “Trafik düzenlemesinden büyük oranda memnunuz” dedi

Gölcük’te görev yapan köy ve mahalle muhtarları, bugün Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yönetiminde, Gölcük Belediye Meclis Salonu’nda bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantıya Başkan Ellibeş’in yanı sıra Başkan Yardımcıları Kemal Kahraman ve Levent Değirmenci, İSU Gölcük Şube Müdürü Mehmet Yaman, belediyeden bazı daire amirleri, Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, İZGAZ ve SEDAŞ yetkilileri, köy ve mahalle muhtarları katılım gösterdi. Gerçekleştirilen toplantıda sözü alan Başkan Ellibeş, “Askerlerimiz, Afrin’de büyük bir operasyon yapıyor. Ülkemizi taciz eden, birlik ve beraberliğimize zarar vermek isteyen topluluklara gereken cevabı askerlerimiz, ordumuz verecektir. İnşallah bu sürecin başarılı bir şekilde sona ermesini temenni ediyoruz. Sonuç inşallah ülkemiz için hayırlı olur. Şehitlerimize Allah’tan rahmet eylesin, yaralılarımıza acil şifalar versin” dedi.

 ‘SORUNLARLA MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

Konuşmasına devam eden Başkan Ellibeş, “Kış sezonunu bitirmek üzereyiz. Düzgün bir kar yağışı ile karşılaşmadık. Halen kar yağışı beklentimiz var. Toprak suya doysun istiyoruz. Kış şartlarında çok fazla mücadele vereceğimiz bir durum olmadı. Çok fazla sorun yaşadığımız bir nokta olmadı. Küçük sorunların yaşandığı yerlerimiz tabii ki var. Yine beraber ve koordineli bir şekilde bu sorunlarla mücadele etmeye devam edeceğiz. İmkan ve kabiliyet açısından hazırlıklarımızı tamamladık. Bir kısım ihaleyi bitirdik. İSU’nun büyük ihaleleri var. Elektrik ile ilgili önemli bir sorun olduğunda gerekli birimlerle konuşuyoruz. Doğalgaz konusunda da çok ciddi bir sorun kalmadı. Gölcük’te yaşamaktan mutlu ve huzurluyuz. İnşallah bu durumumuz ilelebet devam eder” dedi.

 ‘ÜÇ KONUDA BÜYÜK ŞİKAYETLER VARDI’

Trafik düzenlemeleri hakkında bilgiler veren Başkan Ellibeş, “Trafik düzenlemesi yapıldı. Gölcük’te yaptığımız anketlerde ilçemizin en önemli üç sorunundan biri olarak ortaya çıkıyordu. Sosyal, kültürel, eğitim, sağlık gibi konularda yapılan yatırımlar neticesinde sorun çıkmadı. Ama en çok şikayet alan konular sokak hayvanları, trafik ve otoparktı. Gereken birimler, birçok araştırma yaptı ve istatistik hazırladı. Hazırlanan raporlar sonucunda bir çalışma yapıldı. Sonuçta şu an uygulanmakta olan trafik planlarının uygulanması için karara varıldı. Okulların tatile girdiği 15 günlük süre içerisinde bu uygulamayı yaptık. Gölcük’te anayol üzerinde 4 ışık var. Bazıları 3 faz, bazıları 2 faz yanıyordu. Şimdi tüm ışıklar 2 faz yanıyor. Yeşil dalga şu an daha iyi yapılabiliyor. Artık Amiral Sağlam Caddesi’nden 3 şeritte çıkış var. Şehirden çıkışı bu noktaya verdik. 2 şerit İzmit’e, bir şerit de Değirmendere’ye çıkıyor. İnönü Caddesi de 2 faza düşürüldü ve oradan da şehre giriş çıkışlar düzenlendi. Preveze ve 19 Mayıs Caddesi’nde tek şerit olarak yollar düzenlendi. Amiral Sağlam Caddesi İzmit’e doğru tek yön olurken Preveze Caddesi Değirmendere’ye doğru tek yön olarak hizmet veriyor. Memnuniyet oranı, tüm çalışma genelinde yüzde 80 civarında. Trafik düzenlemesinden memnunuz” dedi.

 ‘OTOPARKLAR YAPILACAK’

Otopark çalışmaları ile ilgili olarak açıklamalar yapan Başkan Ellibeş, “Planlarımızda otopark olarak planlanan iki nokta var. Biri Donanma Caddesi’nde yapılacak. Biri açık otopark olarak düzenleniyor. Diğeri de D-130 Karayolu üzerinde, bir marketin yan tarafında kalan alanda yapılacak. Eski Gazi Ortaokulu’nun bulunduğu alanda otopark düzenlemesi devam ediyor. Otopark anlamında Gölcük merkezi itibariyle baktığımızda otopark açığı yok. Otoparklar yüzde 100 dolu değil. Vatandaşımız, gideceği yere en yakın noktaya aracını bırakmayı istiyor. Aracını uzakta bırakmayı istemiyor. En yakın mesafeye araçla gitmek yerine uygun yere aracı bırakmak lazım” dedi.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X