Tokay; Yargıya olan güven kan kaybetmektedir
17 Şubat 2015 16:35

Tokay; Yargıya olan güven kan kaybetmektedir

Türk Eğitim Sen Gölcük Şubesi Başkanı Yaşar Tokay, Mersin’de yaşanan Özgecan Aslan cinayeti hakkında açıklamalarda bulundu.

Tokay, “Tüm Türkiye’de infial uyandıran bu elim olay bir kez daha gösterdi ki, sokakta insanımızın can güvenliği yok” dedi

 Türk Eğitim Sen Gölcük Şubesi Başkanı Yaşar Tokay açıklamalarında “Daha 20 sinde taze bir fidandı Özgecan. Hayatı, güzellikleri, mutluluğu, umudu yaşayamadan ömrünün taze baharında dalından koparılan bir çiçektir. Gözü dönmüş, insan kılığında ortalıkta dolaşan yaratıkların sonlandırdığı bir hayattır. Genç kız olmanın, kadın olmanın ülkede nasıl bir risk olduğunu hunharca katledilerek bedel ödeyen bir yürektir. Tüm Türkiye’de infial uyandıran bu elim olay bir kez daha gösterdi ki; sokakta insanımızın can güvenliği yok. Yaşam hakkı dediğimiz en hayati haktan bile mahrumuz” dedi.

 ‘KADINA KARŞI ŞİDDET NEDEN YAŞANIYOR?’

Tokay açıklamalarını şöyle sürdürdü; “İçimizden insanlık adına büyük bir parça götüren bu vahşeti kınıyor, bunu yapan vicdansızların cezaların en ağırına çarptırılmasını bekliyoruz. Suç ve suça karşı caydırıcı önlemler alma bakımından kanunlarımız maalesef gerekli yaptırımları uygulayamıyor. İdam ve başka cezaların verilmesi tartışma konusu yapılmaya başlandı bile. Her vahim olayın ardından tartışmalar başlar, hararetle yeni düzenlemelere gidilir ve zamanla soğumaya terk edilir. Psiko-sosyal ve ekonomik nedenleri derinlemesine araştırılsa da alınacak önlemler mutlaka bir engele çarparak çözüm sekteye uğrar. Asıl olan toplumda kadına karşı artarak devam eden şiddet ve cinayetler neden yaşanıyor? Namus anlayışının hala gelenek ve töreye göre şekillenip cezalandırıldığı ülkemizde, kardeş-bacı haricinde diğer kadınların çok kolay şiddete uğradığını görüyoruz. Aşağıdan yukarıya her katmanda hakkı gasp edilmiş bireylerin, kendi oluşturduğu bilinç –kin arsındaki bocalama farklı tezahürleriyle kendini göstermekte. İnsanlarımızın sevgi-saygıdan uzak, tahammülsüz ve patlamaya hazır ruh haliyle adeta cinnet nöbeti yaşadığını birçok kez dile getirdik” dedi.

 ‘HUZURLU BİR TOPLUM YAPISINA ULAŞMAK ZOR GÖRÜNÜYOR’

Türk Eğitim Sen Gölcük Şubesi Başkanı Yaşar Tokay, “Sevgi, saygı, vicdan, ahlak, adalet, iyilik, yardımseverlik ve hoşgörünün değerler eğitimiyle okullarda yaygınlaştırılması zaruridir. Fakat çocuklarımıza vermeye çalıştığımız bu değerlere biz büyükler ne kadar sahibiz? Güven, adalet, hak kavramlarının içinin boşaldığı bir ortamda, yöneten ve hüküm verenlerin, düştükleri dünya telaşıyla, mutlu ve huzurlu bir toplum yapısına ulaşmak zor görünüyor. Geçmişten günümüze ailede geçimsizlik, boşanma ve sokakta artan şiddet olayları, iş kazalarında yaşanan ölümlerin çoğunda, moral değerlerini yitirip, maddiyatın esaretine kapılan halimizin etkisi büyüktür. Yani suç ve suçlu oranındaki artış, cezaevlerinin dolulukta yüksek gerilimli ülke olma yolunda emin adımlarla ilerlemekteyiz. Toplumdaki mutlu ve umutlu olma yüzdesi sürekli düşerken, yargı ve güvenliğe olan güven de kan kaybetmektedir. Sosyal hayatta ve her kurumda ilkeleri olan örnek bir devlet olmak istiyorsak, katillerin, canilerin, mahiyeti ne olursa olsun bir kişiye zarar veren haksızlık yapanlar ciddi devletlere yakışır şekilde cezalandırılmalıdır. 4 gün öncesine kadar üniversiteli güzel bir Özgecan vardı, bir annesi bir babası olan. Gözü dönmüş katillerin soldurdukları bu taze gülü bağrına basacak bugün milyonlarca anne-baba ve kardeş var. Hiç yakışmadığın toprağa uğurlayan bu milyonların da bir parçası bil ki seninle birlikte oraya gömüldü. Türk Eğitim Sen ailesi olarak Özgecan’a Allahtan rahmet, ailesine, milletimize baş sağlığı ve sabır diliyoruz. Mekanı cennet olsun” dedi.  

BENZER HABERLER
X