Kocaeli’de Nevruz Bayramı kutlandı
Kocaeli’de baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama yapıldı
$ Dolar 44,4573 %0,28
€ Euro 51,2725 %0,04
£ Sterlin 59,2257 %0,21
Altın $4.428,09 %1,06
Gümüş 98,20 %1,22
Mavi Yelkenli salı günü, Güzel ve Çirkin’in Müzikali çarşamba ve pazar günleri, Kurdele ya da Artı Sonsuz çarşamba günü, Yalancı perşembe, cuma ve cumartesi günleri, Baş Belası ise pazar günü izleyiciyle buluşacak.
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne’de bu hafta Güzel ve Çirkin’in Müzikali adlı çocuk oyunu ile Yalancı adlı oyun sahnelenecek. Güzel ve Çirkin’in Müzikali adlı çocuk oyunu çarşamba günü 11.00’da ve pazar günü 14.00’da izleyici karşısına çıkacak. SDKM Büyük Sahne’de sahnelenecek diğer bir oyun olan Yalancı ise perşembe, cuma ve cumartesi günleri 20.00’da seyircisiyle buluşacak. SDKM Oda Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan Kurdele ya da Artı Sonsuz adlı oyun, çarşamba günü 20.00’da perdelerini tiyatro severler için açacak. Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi’nde sergilenecek olan Mavi Yelkenli adlı çocuk oyunu salı günü 14.00’da, aynı sahnede oynanacak olan Baş Belası adlı oyun ise pazar günü 18.00’da izleyici karşısına çıkacak.
GÜZEL VE ÇİRKİN’İN MÜZİKALİ
Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne’de oynanacak olan Güzel ve Çirkin’in Müzikali adlı oyunda; güzel ve iyi kalpli kız ile bir canavarın arasındaki sevgiyi anlatan bu masal, çocukları şu sorgulamaya itiyor: Güzel olan her şey iyi midir? Çirkin olanda da bir güzellik var mıdır? Biçimin özün önüne geçtiği yaşamda, gerçek iyi ile gerçek kötü nedir? Sadece çocukların değil, güzel gördüğünüz her şeyi kabul ederek, birçok çirkinliğe sebebiyet veren büyüklerin de izlemesi gereken bu oyunun konusu ise şöyle: Büyük ve güzel bir şatoda yaşayan, yakışıklılığı ile övünen kendini beğenmiş prens, yapılan bir büyü sonrası korkunç bir canavara dönüşürken, sarayda yaşayanlar da büyünün etkisi altında kalırlar. Prens sevmeyi ve sevilmeyi öğrendiği zaman büyü bozulacaktır. Aksi halde ömrünün sonuna kadar korkunç bir canavar olarak yaşamak zorunda kalacak olan ‘Çirkin’ giderek bu gerçeği kabullenmeye başlar, ta ki karşısına ‘Güzel’ çıkana dek…
YALANCI
Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne’de sergilenecek olan diğer bir oyun olan Yalancı’da, binbir türlü yalanla ortalığı birbirine katan, iflah olmaz bir yalancı gerçek aşkla karşılaşınca yalandan vazgeçer. Ama çok geçtir. Çünkü yalancıya doğru söylediği vakit de inanılmaz.
KURDELE YA DA ARTI SONSUZ
SDKM Oda Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan Kurdele yada Artı Sonsuz adlı oyun; kadına uygulanan şiddet temasından yola çıkılarak iki farklı kadının şiddet olgusunun zaman zaman çevresinde, zaman zaman tam merkezinde dolaşan yaşantılarını konu alıyor.
MAVİ YELKENLİ
Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi’nde sergilenecek olan Mavi Yelkenli adlı oyunda Piri Reis’in 1513 yılında çizdiği haritasından yola çıkan ve hazine bulmanın peşine düşen iki kaptan, kendilerini denizcilik kütüphanesinde bulurlar. Ancak kütüphanede hiç ummadıkları olaylar gelişir. Kütüphaneci, mühendis ve öğrencilerin yardımıyla kendilerine Mavi Yelkenli bir gemi yaparlar. Ancak yola çıkmak için seyircinin hayal gücüne ve katılımına ihtiyaç duyarlar.
BAŞ BELASI
Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi’nde sergilenecek olan Baş Belası adlı oyunda, bir psikolog ve bir hasta, içinden çıkılamayan bir hal alan tedavi süreci, bu tedavi sürecinde yaşananları, hem güldüren hem düşündüren olaylar zinciri ile anlatılıyor.