Tiyatro’da bu hafta
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda bu hafta; Woyzeck, Henry ve Alice’nin Gizli Yaşamları, Mavi Yelkenli, Ayrılık Müziği, Yalancı, Tıngır Mıngır Ülke ve Ferhad İle Şirin adlı oyunlar sergilenecek.
Tiyatro severlerin karşısına çıkacak olan oyunlardan Salı günü Woyzeck, Henry ve Alice’nin Gizli Yaşamları, Çarşamba günü Mavi Yelkenli, Ayrılık Müziği adlı oyunlar sahnelenecek. Yalancı adlı oyun Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri sahnelenirken, Tıngır Mıngır Ülke ve Ferhad İle Şirin adlı oyunlar Pazar günü tiyatro izleyicilerinin karşısında olacak
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Süleyman Demirel Kültür Merkezi Büyük Sahne’de Mavi Yelkenli, Yalancı ve Tıngır Mıngır Ülke adlı oyunlar sergilenecek. Mavi Yelkenli adlı oyun Çarşamba günü 11.00 ve 14.00’da, Yalancı adlı oyun Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri 20.00’da, Tıngır Mıngır Ülke adlı oyun ise Pazar günü 14.00’da sahne alacak. Süleyman Demirel Kültür Merkezi Oda Tiyatrosu’nda Çarşamba günü 20.00’da Ayrılık Müziği adlı oyun sahnelenecek. SDKM Tatbikat Sahnesi’nde sergilenecek olan Woyzeck adlı oyun Salı günü 20.00’da, Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi’nde sergilenecek olan Ferhad İle Şirin adlı oyun Pazar günü 18.00’da, Gölcük Kazıklı Kervansaray Sahnesi’nde sergilenecek olan Henry ve Alice’nin Gizli Yaşamları adlı oyun Salı günü 20.00’da tiyatro izleyicisi ile buluşacak.
HENRY VE ALİCE'İN GİZLİ YAŞAMLARI
Gölcük Kazıklı Kervansaray Sahnesi’nde sergilenecek olan Henry ve Alice’nin Gizli Yaşamları adlı oyunda, birbirlerini severek evlenen Henry ve Alice’in ilişkileri; çağdaş toplumların en büyük hastalığı olan yabancılaşmaya kurban gitmiştir. Yan yana, ayrı hayaller kuran bu çift birbirlerine duyduğu sevgiyi yeniden yeşertecek mi? Sevgi mi kazanacak, hayaller mi? Bu oyun, her şeye rağmen birbirinden vazgeçemeyen aşıklara adanmıştır.
MAVİ YELKENLİ
Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne’de sergilenecek olan Mavi Yelkenli adlı oyunda Piri Reis’in 1513 yılında çizdiği haritasından yola çıkan ve hazine bulmanın peşine düşen iki kaptan, kendilerini denizcilik kütüphanesinde bulurlar. Ancak kütüphanede hiç ummadıkları olaylar gelişir. Kütüphaneci, mühendis ve öğrencilerin yardımıyla kendilerine Mavi Yelkenli bir gemi yaparlar. Ancak yola çıkmak için seyircinin hayal gücüne ve katılımına ihtiyaç duyarlar.
AYRILIK MÜZİĞİ
Süleyman Demirel Kültür Merkezi Oda Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan Ayrılık Müziği adlı oyun çarşamba günü 20.00’da tiyatro severlerle buluşacak. Süleyman Ayrılık Müziği adlı oyunda; dört yıla yakın bir süredir ayrı yaşayan Anne Marie Roche ve Michel Nollet’in boşandıkları günün akşamı yıllar sonra ve aşklarının en tutkulu anılarıyla yüklü bir otel lobisinde bir araya gelişlerini konu ediyor.
YALANCI
Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne’de sergilenecek olan diğer bir oyun olan Yalancı’da, binbir türlü yalanla ortalığı birbirine katan, iflah olmaz bir yalancı gerçek aşkla karşılaşınca yalandan vazgeçer. Ama çok geçtir. Çünkü yalancıya “doğru söylediği vakit de inanılmaz.
FERHAD İLE ŞİRİN
Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi’nde sergilenecek olan Ferhad ile Şirin’in konusu; “Ferhad, Şirin, Mehmene Banu ve Demirdağ Pınarının Suyu’nun masalsı fonunda, büyük ozan Nazım Hikmet’in şiirsel anlatımı, yıldızlarla, doğanın diliyle, büyüyle, ateşle, güneşle, sabırla, bekleyişle, mucizeyle, umutla, alla, yeşille, nakışla bir aradadır. Aşkla emek bir aradadır. İnsandan ve toplumdan vazgeçmeden, sevdadan vazgeçmeden."
TINGIR MINGIR ÜLKE
Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne’de sergilenecek olan Tıngır Mıngır Ülke adlı oyunda deprem konusu ele alınıyor. Tıngır Mıngır Ülke adlı çocuk oyunu çocuklara deprem bilinci kazandırmayı amaçlayan bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX