Tiyatro’da bu hafta
21 Şubat 2016 13:50

Tiyatro’da bu hafta

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda bu hafta; İyi Geceler Anne, Tıngır Mıngır Ülke, Beyaz Tay, Kurdele Ya Da Artı Sonsuz ile Fareler ve İnsanlar (İlk oyun) adlı oyunlar sahnelenecek.

Tiyatro severlerin karşısına çıkacak olan oyunlardan salı günü İyi Geceler Anne ve Tıngır Mıngır Ülke, çarşamba günü Beyaz Tay ve Kurdele Ya Da Artı Sonsuz adlı oyunlar sergilenecek. Fareler ve İnsanlar adlı oyun perşembe, cuma ve cumartesi günleri sahnelenirken, Tıngır Mıngır Ülke, pazar günü tiyatro izleyicilerinin karşısında olacak

Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda bu hafta Süleyman Demirel Kültür Merkezi Büyük Sahne’de Fareler ve İnsanlar ile Tıngır Mıngır Ülke adlı oyunlar sahnelenecek. Fareler ve İnsanlar adlı oyun perşembe ve cuma günleri 20.00’da, cumartesi günü ise 15.00 ve 20.00’da sahnelenecek. Tıngır Mıngır Ülke adlı oyun ise pazar günü 14.00’da izleyicilerin karşısında olacak. Süleyman Demirel Kültür Merkezi Oda Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan Beyaz Tay adlı oyun çarşamba günü 11.00’da, Kurdele Ya Da Artı Sonsuz adlı oyun aynı gün 20.00’da sergilenecek. Süleyman Demirel Kültür Merkezi Tatbikat Sahnesi’nde sergilenecek olan İyi Geceler Anne adlı oyun salı günü 20.00’da, Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi’nde sergilenecek olan Tıngır Mıngır Ülke adlı oyun salı günü 14.00’da tiyatro severlerin beğenisine sunulacak.

İYİ GECELER ANNE

Süleyman Demirel Kültür Merkezi Tatbikat Sahnesi’nde sergilenecek olan İyi Geceler Anne adlı oyunda, Jessie ve birlikte yaşadığı annesi Thelma’nın, beraber geçirdikleri son geceyi anlatmaktadır. Jessie annesine, ertesi sabah ölmüş olacağını,çünkü o gece intihar edeceğini açıklar. Bunun üzerine iki kadın intihar düşüncesi ve intihar kararına götüren nedenleri konuşmaya başlarlar. Jessie kendi ölümünü en ince ayrıntısına kadar nasıl planladığını anlatırken oyun, tedirgin edici şekilde hızla ilerler.

TINGIR MINGIR ÜLKE

Süleyman Demirel Kültür Merkezi Büyük Sahne’de ve Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi’nde sergilenecek olan Tıngır Mıngır Ülke adlı oyunda deprem konusu ele alınıyor. Tıngır Mıngır Ülke adlı çocuk oyunu çocuklara deprem bilinci kazandırmayı amaçlayan bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.

BEYAZ TAY

Süleyman Demirel Kültür Merkezi Oda Tiyatrosu’nda sergilenecek olan Beyaz Tay adlı oyunda; Beyaz Tay bir çift kanada ve bir boynuza sahip genç bir taydır. Diğer atlardan farklı bir görünüşü olduğu için utanmaktadır. Peri kızı ile tanışmasının ardından çıkacağı yolculukta, karşılaşacağı olaylar ve karakterler onun kendisini yeniden keşfetmesini sağlayacaktır.

KURDELE YA DA ARTI SONSUZ

Süleyman Demirel Kültür Merkezi Oda Tiyatrosu’nda sergilenecek olan Kurdele Ya Da Artı Sonsuz isimli oyunda; kadına uygulanan şiddet temasından yola çıkan Kurdela Ya Da Artı Sonsuz, iki farklı kadının şiddet olgusunun zaman zaman çevresinde, zaman zaman tam merkezinde dolaşan yaşantılarını konu alıyor.

BENZER HABERLER
X