Tiyatro’da bu hafta
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda bu hafta; Zümrüd-ü Anka, Yalancı, Tıngır Mıngır Ülke, Baş Belası, Woyzeck ve Ayrılık Müziği adlı oyunlar sahnelenecek.
Tiyatro severlerin karşısına çıkacak olan oyunlardan çarşamba günü Zümrüd-ü Anka, Baş Belası ve Woyzeck adlı oyunlar sergilenecek. Baş Belası adlı oyun cumartesi günü, Yalancı adlı oyun ise perşembe, cuma ve cumartesi günleri sahne alacak. Tıngır Mıngır Ülke ve Ayrılık Müziği adlı oyunlar ise pazar günü tiyatro severlerin karşısında olacak
Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nda bu hafta Süleyman Demirel Kültür Merkezi Büyük Sahne’de Zümrüd-ü Anka, Yalancı ve Tıngır Mıngır Ülke adlı oyunlar sahnelenecek.
Zümrüd-ü Anka çarşamba günü 11.00’da, Tıngır Mıngır Ülke pazar günü 14.00’da sahne alacak. Yalancı adlı oyun perşembe, cuma ve cumartesi günleri 20.00’da izleyicilerle buluşacak. Süleyman Demirel Kültür Merkezi Oda Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan Baş Belası adlı oyun çarşamba günü 20.00, cuma günü 15.00’da sergilenecek. SDKM Tatbikat Sahnesi’nde sergilenecek olan Woyzeck adlı oyun Çarşamba günü 18.00’da, Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi’nde oynanacak olan Ayrılık Müziği pazar günü 18.00’da izleyicilerle buluşacak.
ZÜMRÜD-Ü ANKA
Süleyman Demirel Kültür Merkezi Büyük Sahne’de sergilenecek olan Zümrüd-ü Anka adlı oyunun konusu; kuşların hükümdar olduğuna inanan ve kendi küllerinden yeniden doğan Zümrüd-ü Anka, Bilgi Ağacı’nın dallarında yaşar ve her şeyi bilirmiş. Kuşlarda olası bir kötülükte Zümrüd-ü Anka’nın yanına gelip onları kurtaracağına inanırmış. Zor zamanlardan geçen kuşlar toplanmışlar ve Zümrüd-ü Anka’ya gitmeye karar vermişler. Acaba bu uzun ve yorucu yolculuğun sonu Zümrüd-ü Anka’ya varacak mı?
YALANCI
Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne’de sergilenecek olan diğer bir oyun olan Yalancı’da, binbir türlü yalanla ortalığı birbirine katan, iflah olmaz bir yalancı gerçek aşkla karşılaşınca yalandan vazgeçer. Ama çok geçtir. Çünkü yalancıya “doğru söylediği vakit de inanılmaz.
TINGIR MINGIR ÜLKE
Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne’de sergilenecek olan Tıngır Mıngır Ülke adlı oyunda deprem konusu ele alınıyor. Tıngır Mıngır Ülke adlı çocuk oyunu çocuklara deprem bilinci kazandırmayı amaçlayan bir oyun olarak karşımıza çıkıyor.
BAŞ BELASI
Süleyman Demirel Kültür Merkezi Oda Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan Baş Belası adlı oyunda, bir psikolog ve bir hasta, içinden çıkılamayan bir hal alan tedavi süreci, bu tedavi sürecinde yaşananları, hem güldüren hem düşündüren olaylar zinciri anlatılıyor.
AYRILIK MÜZİĞİ
Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi’nde sergilenecek olan Ayrılık Müziği adlı oyunda; dört yıla yakın bir süredir ayrı yaşayan Anne Marie Roche ve Michel Nollet’in boşandıkları günün akşamı yıllar sonra ve aşklarının en tutkulu anılarıyla yüklü bir otel lobisinde bir araya gelişlerini konu ediyor.