TİYATRO’DA BU HAFTA HANGİ OYUNLAR VAR?
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında bu hafta; Beyaz Tay, Baş Belası, Yusufçuk ve Şair adlı oyunlar sahnelenecek.
Tiyatro severlerin karşısına çıkacak olan oyunlardan Yusufçuk Salı ve Pazar günleri, Çarşamba günü Beyaz Tay ve Baş Belası, Perşembe ve Cuma günleri ise Şair adlı oyunlar sahnelenecek
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında bu hafta Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne’de Şair ve Yusufçuk adlı oyunlar sahnelenecek. Şair adlı oyun Perşembe ve Cuma günleri 20.00’da, Yusufçuk adlı oyun ise Pazar günü 14.00’da sergilenecek. Süleyman Demirel Kültür Merkezi Oda Tiyatrosu’nda sahnelenecek olan beyaz Tay adlı oyun Çarşamba günü 11.00’da, Baş Belası adlı oyun yine aynı gün 20.00’da sahne alacak. Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi’nde sergilenecek olan Yusufçuk adlı oyun Salı günü 14.00’da tiyatro severlerle buluşacak.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi Oda Tiyatrosunda sergilenecek olan Beyaz Tay adlı oyunda; Beyaz Tay bir çift kanada ve bir boynuza sahip genç bir taydır. Diğer atlardan farklı bir görünüşü olduğu için utanmaktadır. Peri kızı ile tanışmasının ardından çıkacağı yolculukta, karşılaşacağı olaylar ve karakterler onun kendisini yeniden keşfetmesini sağlayacaktır.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi Oda Tiyatrosunda sahnelenecek olan Baş Belası adlı oyunda, bir psikolog ve bir hasta, içinden çıkılamayan bir hal alan tedavi süreci, bu tedavi sürecinde yaşananları, hem güldüren hem düşündüren olaylar zinciri anlatılıyor.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne’de sergilenecek olan Şair adlı oyunda Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un hayatını konu alan kesitler yer alıyor. Oyunda şairin edebi eserleri, yaşam felsefesi, ileri görüşlülüğü ve ülkesine olan bağlılığı gibi konular ele alınıyor.
Süleyman Demirel Kültür Merkezi (SDKM) Büyük Sahne ve Gebze Osman Hamdi Bey Sahnesi’nde sergilenecek olan Yusufçuk adlı oyunda; Avcı Yusuf ömrünü tavus kuşundan bir tüy alabilmek için adamıştır. Ancak başarılı olamamıştır. Oyunda; Oğlu Yusufçuk babasının görevini devralarak yeni bir serüvene atılması konu ediliyor.