Tevfik Hoca’da sabah namazı programı
Tevfik Hoca’da sabah namazı programı
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gölcük Temsilciliği, Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısı ile dün Tevfik Hoca Vakıf Camii’nde Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve vatandaşların katılımı ile sabah namazı programı gerçekleştirdi
Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Gölcük Temsilciliği tarafından Mevlid-i Nebi Haftası ve Camiler ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle düzenlenen sabah namazı programı kılınan namazın ardından tesbihatlarla başladı. Tevfik Hoca Vakıf Camii Müezzin-Kayyımı İsmail Özdemir'in okuduğu kasidenin ardından Yazlık Merkez Camii İmam-Hatibi Muharrem Güleç Kur'an-ı Kerim tilavet ederek mealini verdi. Gölcük Müftülüğü Uzman Vaizi İbrahim Uçan söz alarak şunları kaydetti: "Resulullah (asm.) bir gün sahabelerine: “Ah keşke bana doğru, havuza gelen kardeşlerimi bir görsem de, içlerinde şerbetler olan kaselerle onları karşılasam. Cennete girmeden önce, onlara (Kevser) havuzumdan içirsem.” Bu sözleri üzerine ona denildi ki: “Ey Allah’ın Resulü biz senin kardeşlerin değil miyiz?” O şöyle cevap verdi: “Sizler benim ashabımsınız (arkadaşlarımsınız). Benim kardeşlerim de beni görmedikleri hâlde bana inananlardır..." Allah Azze ve Celle Hazretleri Tevbe Suresi 18. Ayet-i Kerimesinde şöyle buyuruyor: “Allah’ın mescitlerini, ancak Allah’a ve ahiret gününe inanan, namazı dosdoğru kılan, zekâtı veren ve Allah’tan başkasından korkmayan kimseler imar eder. İşte onların doğru yolu bulanlardan olmaları umulur.”
‘CAMİLERİNİZİN MANEVİ İMARINI DA GERÇEKLEŞTİRELİM’
Camiler ve din görevlileri haftası içerisindeyiz. Bu vesileyle bütün camilerimizi imar eden ve ebediyete irtihal eden tüm geçmişlerimize Cenab-ı Haktan rahmet diliyorum. Tabii ki camileri en güzel şekilde yapmak Müslümanların görevidir. Bu maddi imardır; bununla beraber esas bu Ayet-i Kerimeden çıkarabileceğimiz bir manada camileri manevi olarak imar etmektir. Bu da camilerin içerisini doldurmakla, camileri daha işlevsel hale getirmekle olur. Özellikle gençlerimizin camiyle olan bağını kurmakla, camilerimizi ihya etmekle, şenlendirmekle manevi imarını gerçekleştirebiliriz. Güzel güzel, modern camiler yaptığımız halde bu camileri dolduramazsak bu camilerimizi maddi olarak imar ettiğimiz gibi manevi olarak ihmal etmiş oluruz. Dolayısıyla Camiler ve Din Görevlileri Haftası nedeniyle camilerimizin manevi imarını da gerçekleştirmek için her türlü adımı atmamız gerekir."
OKUNAN KUR'AN-I KERİMLER BAĞIŞLANARAK DUA YAPILDI
Ardından Gölcük Müftülüğü Vaizi Ahmet Küçük de öldükten sonra ilk hesabın namazdan olacağını ifade ederek Peygamber Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam’ın bir Hadisi Şerif'ini nakletti. Vaiz Ahmet Küçük Hoca Efendi başta camileri imar eden yapımında emeği geçenlerin ve bu camilerde görev yapan, İslam'ın anlatılması için cehdeden ve ebediyete irtihal etmiş olan tüm geçmişlerimizin ruhu için okunan Kur'an-ı Kerimleri bağışlayarak dua etti. Yapılan duanın ardından Anadolu Gençlik Derneği Gölcük İlçe Başkanı Muharrem Güleç, Kur'an-ı Kerim'de şahitli namaz olarak ifade edilen sabah namazını kılmak üzere bir araya gelen tüm hoca ve misafirlere teşekkür etti. Programa Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, siyasi parti temsilcileri, STK gönüllüleri, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Programdan sonra çorba ikramı yapıldı.