Tek şeritli sokaklarda yön sorunu sürüyor
18 Temmuz 2018 16:58

Tek şeritli sokaklarda yön sorunu sürüyor

İlçemizin bazı sokaklarında tek yön ve tek şerit olmasından ötürü bazı sürücüler, yanlış yola girerek trafik akışını olumsuz yönde etkiliyor.

İlçe genelinde bu soruna karşı, sokak ve caddelerin giriş kısımlarına kapan yerleştirilmesi yönünde talepler var
Gölcük’ün bazı sokak ve caddelerinde, tek yönde ilerlemeye olanak sağlayan tek şeritli yollar bulunuyor. Bazı sürücüler, yolun hangi yönden akışının sağlandığını bilmedikleri için sokak ve caddelere ters yönden girerek trafik akışını olumsuz etkiliyor. Sürücüler, bu soruna çözüm olması amacıyla uzun bir zamandan bu yana tek şeritli sokaklara tabela konulmasını talep etmişti. Fakat bazı sokaklara tabelalar konulmasına rağmen bu soruna kalıcı bir çözüm üretilemedi. Vatandaşlar, bu soruna kalıcı çözüm olarak sokakların girişlerine kapan konuşmasını talep ediyor.
‘KAPAN YERLEŞTİRİLMELİ’
İlçemiz genelinde tek yönlü sokak ve caddelere, ters yönden giriş yapılması sorununu kesin olarak çözmek amacıyla kapan konulmasını talep eden vatandaşlar, “Sokak ve caddelerin giriş kısımlarına kapan konulması sonucu ters yönden girişlerin önüne geçilebilir. Kapanların olduğunu gören kişiler, ters yönden giriş yapmaktan çekinecektir. Böylelikle de tek yönlü ve tek şeritli sokak ve caddelere ters yönden girişin önüne geçilebilir. Değirmendere’de belli noktalarda kapanlara rastlamak mümkün. Bunu Gölcük genelinde de uygulamak gerektiğini düşünüyoruz” dedi.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X