Kocaeli’de Nevruz Bayramı kutlandı
Kocaeli’de baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama yapıldı
$ Dolar 44,3717 %0,19
€ Euro 51,1771 %-0,07
£ Sterlin 58,9528 %-0,25
Altın $4.493,55 %2,55
Gümüş 99,51 %2,57
Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri (SAVDES-SEN) Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, sendikalarının ve üyelerinin seçimler öncesinde çözüme kavuşturulmasını istedikleri konular hakkında görüş alışverişi yaptıklarını dile getirdi. Başkan İmre, “Tek isteğimiz, haklarımızın iyileştirilmesi” dedi. Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri (SAVDES-SEN) Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, sendikalarının ve üyelerinin seçimler öncesinde talep ettikleri konular ve bu konular hakkında yaptıkları toplantılar hakkında bilgiler verdi. Başkan İmre, konu hakkında yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz akşam yönetim, denetim, disiplin ve üst kurul delegelerimizle bir toplantı yaptık. Toplantımızın amacı, ülkemizde yaşadığımız seçim sürecinde, özlük haklarımız ile ilgili olarak ne gibi düzenlemeler yapabileceğimizi konuşmaktı. Cumartesi günü cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin, Pazar günü ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ilimizde mitingleri olacak. Her iki miting için de siyasi partilerle iletişime geçtik. SAVDES-SEN olarak mitinglere katılıp cumhurbaşkanı adaylarımıza, özlük haklarımız ile ilgili dosya ve taleplerimizi iletip kendimizi pankartımızla alanda göstermek istiyoruz. Devlet memurlarımız adına dosyaları iletmek amacındayız” dedi.
‘GÖREVİMİZİ HER ZAMAN YAPIYORUZ’
Sözlerini sürdüren Başkan İmre, “Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışan 40 bin devlet memuru olarak üzerimize düşeni görevi her zaman yapmaktayız. Aynı odada, aynı masada, aynı işleri yaptığımız halde, iş risklerimizde ayrım yapılmadan hep birlikte çalıştığımız halde fiili hizmet zammı (yıpranma), ek 3600 gösterge ve mali haklar açısından ayrı tutulmamız, ordu evleri ve kamplardan faydalandırılmamamız, Türk Silahlı Kuvvetleri’nde onurla ve şerefle çalışmaktan gurur duyduğumuz halde aidiyet duygumuzu azaltmaktadır. Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan devlet memurları olarak hem diğer bakanlıklarda çalışan devlet memurları hem de kendi kurumumuzda çalışan personel ile birlikte, hiç kimseden ayrı tutulmadan gittikçe olumsuzlaşan ekonomik şartlarımızın düzeltilmesini ve yaşam standartlarımızı yükseltecek oranda maaş ve özlük haklarının iyileştirilmesini istiyoruz” dedi.
‘HENÜZ BİR DEĞİŞİKLİK YOK’
Başkan İmre, açıklamasının sonunda “Unutulmamalıdır ki TSK’da çalışan devlet memurları olarak iş güçlüğü ve riski açısından askeri personelden hiçbir farkımız yoktur. Ülkemizde, savaş halinde yine kendileri ile birlikte bizler de aynı risk koşullarında çalışacağımız için devlet memurlarının eşit koşullarda haklardan faydalandırılmasını istiyoruz. Kurulduğumuz ilk günden bu yana gerek siyasetçilerimize, gerekse de komutanlarımıza özlük, sosyal ve mali haklarımızla ilgili sorun ve problemleri defaten genel merkezimiz, ülkemizde bulunan 10 şube başkanlığımız ve üç ayrı il temsilciliğimiz dosyalarımızı iletmiş, randevular alınarak kendileri ile görüşmüştür. Ama ne yaptıysak yapalım, ne görüştüysek görüşelim durumumuzda henüz bir değişiklik olmamıştır” dedi. Erdem ŞENGÜL