‘Taleplerimizin kabul görmesini istiyoruz’
20 Mart 2022 11:35

‘Taleplerimizin kabul görmesini istiyoruz’

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, üyelerinin mali konulardaki beklentileri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İmre, “Taleplerimizin kabul görmesini istiyoruz” dedi

Savunma ve Güvenlik Destek Hizmetleri Sendikası (SAVDES-SEN) Kocaeli Bölge Şube Başkanı Özhan İmre, üyelerinin mali konulardaki beklentileri hakkında bazı bilgiler aktardı. Başkan İmre, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada “Kamu çalışanlarının ve emeklilerinin ücret sisteminin iş güçlüğü, temininde güçlük, eğitim durumu, etkinlik, yetki, sorumluluk, hesap verilebilirlik ve performans çerçevesinde yeniden düzenlenmesi, bu temel hususların ücret içerisindeki etki ağırlıklarının yeniden belirlenmesi, 3600 ek gösterge sorununun bu çerçevede ele alınması ve ek göstergenin adil bir şekilde personele verilmesinin sağlanmasını istiyoruz” dedi.

‘EN DÜŞÜK ÜCRET, YOKSULLUK SINIRI ALTINDA OLMAMALI’

Sözlerine devam eden İmre, “En düşük memur aylık ücreti, aylık olarak açıklanacak ‘4 kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı’ altında kalmayacak şekilde belirlenmeli. Devlet memurlarına yılda dört defa birer aylık tam ikramiye verilmelidir. Kamu lojmanları mevzuatının yeniden düzenlenmeli, lojmandan faydalanmayan devlet memurlarına Ankara, İstanbul ve İzmir illerinin kira ortalaması alınarak yüzde 50’sinin lojman tazminatı olarak ödenmesini, bu tazminatın her yıl Ocak ayında kira artış oranları ile artırılmalıdır. Bu taleplerimizin, daha iyi koşullara sahip olmamız adına kabul görmesini istiyoruz” dedi.

‘KONUT EDİNDİRME YARDIMI VERİLMELİ’

Başkan İmre, açıklamasında “Kamu servis hizmetleri bir esasa bağlanmalı, servis hizmeti verilemeyen devlet memurlarına aylık 100 binişlik ulaşım kartı verilmelidir. 2008 yılı Ekim ayından sonra 5510 sayılı kanuna göre işe alınan devlet memurları ile 5434 sayılı kanuna tabi olan kamu çalışanları arasında eşitlik sağlanmalı, ayrıca emekli maaşlarının bağlanma oranları, günün şartlarına uygun olarak artırılmalıdır. Devlet memurlarına emeklilikte verilen ikramiye ile birlikte, bir defaya mahsus olmak üzere, Ankara, İstanbul ve İzmir illerinin konut metrekare satış ortalamaları (TOKİ orta gelir grubu konut maliyeti) esas alınarak 100 metre karşılığı konut edindirme yardımı verilmelidir” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X