‘Suç aydınlatma oranı yüzde 100 seviyesinde’
Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, Haziran Ayı Genişletilmiş İl Güvenlik, Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı’nda yaptığı konuşmasında, “İlimizdeki asayiş olaylarında azalma var. Aydınlatma oranı ise yüzde 100 seviyesinde” dedi
Genişletilmiş İl Güvenlik, Asayiş ve Koordinasyon Toplantısı Kocaeli Valisi İlhami Aktaş başkanlığında gerçekleştirildi. Karamürsel Alp Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya Vali Aktaş’ın yanı sıra İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı Murat Bozkurt, Vali Yardımcıları, ilçe kaymakamları ile şube müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Aktaş, “Geçtiğimiz ay içerisinde eğitim öğretim yılının son ayıydı. Çocuklarımıza karnelerini verdik. Sınavlarımız sorunsuz şekilde yapıldı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi ilimizde de başta 15 Temmuz günü olmak üzere öncesi ve sonrasında yapılan etkinlikleri tüm halkımıza açık vaziyette gerçekleştirilecek. Yapılacak etkinliklere tüm vatandaşlarımızı bekliyorum. 15 Temmuz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla milletimizin meydanlara çıkarak darbe girişimine karşı durduğu tarihi bir gündür. O gün ortaya konulan milli iradenin ve demokrasiye sahip çıkma kararlılığının gelecek nesillere aktarılması büyük önem taşımaktadır. Kaymakamlıklarımızın koordinasyonunda tüm kamu kurum ve kuruluşlarımızla birlikte ilimizde en kapsamlı şekilde anma programlarını gerçekleştireceğiz” dedi.
‘206 KİŞİ HAKKINDA İŞLEM YAPILDI’
Haziran ayı asayiş verilerini paylaşan Vali Aktaş, konuşmasında şunları söyledi: “Terör örgütlerine yönelik düzenlenen operasyonlarda 11 kişi tutuklandı. İlimizdeki asayiş olaylarında azalma var. Aydınlatma oranı ise yüzde 100 seviyesinde. Ruhsatsız 163 silah ele geçirildi ve 206 kişi hakkında işlem yapıldı. Hapis cezası bulunan 462 kişi kolluk kuvvetlerimizce yakalandı. Ayrıca ifadelerinin alınması veya adli işlemlerinin tamamlanması amacıyla aranan 1185 kişi de yakalanarak haklarında gerekli işlemler başlatıldı. Kaçakçılık suçları ile ilgili yapılan operasyonlarda ise yakalanan 87 kişi gözaltına alındı ve çok sayıda şüpheli tutuklandı.
4 ORGANİZE SUÇ ÇETESİ ÇÖKERTİLDİ
Uyuşturu ile mücadele operasyonlarında ekiplerimizin çalışmaları sonucu 40 kişi tutuklandı. Operasyonlarda farklı türlerde toplam 14 kilogram uyuşturucu madde ile 11 bin adet sentetik ecza ele geçirildi. Siber suçlarla mücadele kapsamında 222 hesabın suç unsuru taşıdığı anlaşılmış ve 101 kişi gözaltına alınmıştır. Bir başka operasyonda ise 1 kişi tutuklandı. 4 organize suç çetesi çökertilmiştir. Bunların 2’si yerel, 2’si ulusal nitelikli suç örgütü olarak değerlendirildi. Operasyonlar sonucunda çok sayıda şüpheli gözaltına alınırken, haklarında gerekli adli işlemler gerçekleştirildi. Düzensiz göçle mücadelede 245 düzensiz göçmen yakalanmış, 15 organizatör tutuklandı. Toplamda 201 göçmen sınır dışı edilmiştir.”