Şu ana kadar 3 başvuru yapıldı
Gölcük Donanma Komutanlığından bir süre önce duyuru yapılmış, İŞKUR aracılığıyla 43 gazinin tersanede istihdam edileceği ifade edilmişti. Bugüne kadar 3 kişinin iş başvurusu yaptığı bildirildi
Gölcük Muharip Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Arslan, 19 Eylül 1921 yılında TBMM tarafından M. Kemal Atatürk’e Mareşal rütbesiyle Gazi unvanı verilişinin 92. Yıldönümü öncesinde, Gazi’lerin durumu hakkında bilgiler vererek, gazilerin bir gün değil her gün hatırlanması gerektiğini ifade etti. Arslan yaptığı açıklamada “Hayatımızı devam ettirebilmek için tüm olanaklar sağlanıyor. Ancak gazilerin istediği şey saygı ve sevgi. Ayrıca zor şartlar altında kazanılan bu ülke topraklarında herkes barış içinde yaşamları” dedi.
43 ELEMAN ALIMI YAPILACAK
Gölcük Tersanesi’ne Güneydoğu’da ki terör olaylarında herhangi bir uzvunu kaybetmeyi, yara alan ve uzun süre hastane de tedavi gören Gazi’ler için Türkiye genelinde 43 eleman alımı yapılacağını belirten Arslan, bugüne kadar 3 kişinin başvuru yaptığını ifade etti. Arslan “Başvurularda en az ilkokul mezunu olma şartı aranıyor. Herhangi bir yaş sınırı da yok. 3 başvurunun yapılmasının en önemli sebebi olarak yeteri kadar duyuru yapılmamasına bağlıyorum” dedi.