Stüdyo Mavi kalitesini konuşturuyor
İlçemizde Merkez Mahallesi Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi Piri Reis İlköğretim Okulu karşısında faaliyet gösteren Stüdyo Mavi çiftlerin mutluluğunu resmediyor. Günümüzde
İlçemizde Merkez Mahallesi, Mareşal Fevzi Çakmak caddesi Piri Reis İlköğretim okulu karşısında faaliyet gösteren ve Muhammet Bayram, Selçuk akkuş ortaklığı tarafından işletilen Stüdyo Mavi çiftlerin mutluluğunu resmediyor. Geniş bir müşteri portföyüne sahip olan stüdyoda her türlü baskı işleri, hediyelik tarzı baskılar, doğa fotoğrafları çekip yapılıyor. Çiftlere düğün hatırası olarak kaliteli albümler hazırlanıp, CD’lere slayt şeklinde çekilen fotoğraflar yüklenerek güzel bir anı oluşturuluyor. Stüdyo işletmecisi Muhammet Bayram reklam alanında da iddialı olduklarını, gelecek yıllarda ise bu konuyla ilgili planlarının olduğunu söyledi. Bayram, “Gölcük’te iş yapmaktan memnunum. Müşterilerim kaliteli fotoğraf çekimlerimizi gördüklerinde daha mutlu oluyor. Bu yüzden bize ilgileri çok fazla” dedi. Bayram, Kocaeli Fotoğrafçılar Odası’nın hazırlamış olduğu fiyat listesine göre fiyatlarını belirlediklerini, fakat bazı fotoğrafçıların standart fiyat listesine uymadıklarını, bunun kendilerine zarar verdiğini belirtti.
‘AMACIMIZ PARA DEĞİL KALİTE’
Stüdyo Mavi ortaklarından Selçuk Akkuş günümüzde hukuk dışı fotoğraf çeken kişilerin türediğini belirterek şunları söyledi: “Günümüzde fotoğraf makinesini eline alan kendini fotoğrafçı sanıyor. Bazı uyanıklar stüdyoları olmadan, devlete vergi vermeden bu işleri yapıyor. Biz yetkililerden bu konuya daha duyarlı olmalarını istiyoruz” dedi. Fotoğrafçılar, bu şekilde usulsüz fotoğraf çeken kişilere karşı büyük tepki gösteriyor. Bayram, konuyla ilgili şunları söyledi: “Stüdyo dükkanı olmadan, devlete hiçbir bildirimde bulunmadan, vergisini vermeden bu işi yapan kişiler günümüzde çok fazla türedi. Bu kişiler fotoğraf fiyatlarını indirerek müşterileri kendilerine çekiyor. Bunun sonucunda ise hem devlet hem de biz fotoğrafçılar büyük zarar görüyoruz” diyerek tepkisini ortaya koydu.