Son meclis toplantısı Eriklitepe’de yapıldı
Gölcük Belediye Meclisi, iki yerel seçim arasındaki 5 yıllık hizmet döneminin son toplantısını Eriklitepe Tabiat Parkı’nda Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlığında gerçekleştirdi
Gölcük Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı, önceki gün Eriklitepe Tabiat Parkı’nda yapıldı. 5 yıllık hizmet döneminin son toplantısına Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş başkanlık ederken AK Parti ve CHP’li Belediye Meclis üyeleri toplantıya katılım gösterdi. Oldukça duygusal geçen 2014-2019 dönemi son meclis toplantısında Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş uyum içerisinde geçen 5 yıllık süreçte özveri ile çalışan meclis üyelerine teşekkür ederek anı plaketi takdiminde bulundu. 5 yıllık süreç içerisinde tüm meclis üyeleri ile Gölcük’ün menfaatleri için çalıştıklarını belirten Başkan Ellibeş, “Parti ayrımı yapmadan tüm meclis üyelerimizle Gölcük için uyum içerisinde çalışarak birlikte güzel projeleri ilçemize kazandırdık” dedi.
4 MADDE OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ
2014-2019 döneminin son meclis toplantısında 4 madde görüşülerek karara bağlandı. Toplantının birinci gündem maddesinde, Değirmendere Topçular Mah. 474 Ada 1 parsel Plan Tadilatı teklifi ile ilgili komisyon raporu süre uzatımı, 2. gündem maddesi Değirmendere 235 ada 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi ile ilgili komisyon raporu, 3. gündem maddesi Hisareyn 310 ada,13 parsel (eski 460 parsel) 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği teklifi ile ilgili komisyon raporu, 4. gündem maddesi İhsaniye 1040 ada, 2 parsel ve 1044 ada, 4 parsel nolu taşınmazlardaki belediye hisselerinin TOKİ’ye devri oy birliği ile kabul edildi.
MECLİS ÜYELERİNE PLAKET VERİLDİ
Meclis toplantısı öncesinde, 15 yıllık görev süresini 31 Mart’ta tamamlayacak olan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, tüm meclis üyesi arkadaşlarına, verdikleri katkılar ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek, “Bu meclis tarih boyunca yaptığı güzel hizmetler ile anılacak” diyerek, bütün meclis üyelerine hakkını helal ettikten sonra helallik istedi. Başkan Ellibeş, konuşmasının sonunda, tüm meclis üyelerine, katkılarından dolayı teşekkür ederek, alfabetik sıraya göre tek tek teşekkür plaketi ile birer kalem hediye etti. Ancak Başkan Ellibeş, bu kuralı, geçtiğimiz yıl hayatını kaybeden, CHP’li Meclis Üyesi Merhum Av. Hüseyin Yılmaz için bozarak, Yılmaz’ın anı plaketini bir vefa göstergesi olarak eşi Av. Gülen Yılmaz'a takdim etti. Plaketlerini alan meclis üyeleri de, bu jestinden dolayı Başkan Ellibeş'e teşekkür ettiler.
‘BAŞARI İLE GERİDE BIRAKIYORUZ’
Dilek ve temenniler bölümünde, Başkan Ellibeş, 5 yıllık süreç içerisinde gerçekleştirilen proje ve hizmetleri anlattı. Özellikle uyum içerisinde geçen bir dönem olduğunun altını çizen Başkan Ellibeş, “Hizmetlerle dolu dolu bir 5 yılı başarı ile geride bırakıyoruz. Her zaman Gölcük için en iyisini isteyen, zaman zaman daha doğru kararlar için tartıştığımız, iyi günleri birlikte paylaştığımız ve her zaman uyum içerisinde örnek bir meclisi yaşattığımız tüm üyelerimize yürekten teşekkür ederim. Bu meclisin aldığı en önemli karar, Kentsel Dönüşüm Projesi kararıdır. Bu yüzden hepinizi tebrik ediyorum. Gölcük Belediyesi olarak hayata geçirmek istediğimiz en büyük proje Denizevler projesi idi. Bunun nedeni de 17 Ağustos Depremi’nde büyük hasar alan ve çöken Denizevler bölgemizin bir an önce boşaltılması gerekiyordu. Sizlerin de onayı ile bu projeyi hayata geçirdiğim için son derece mutluyum. Yarın gelecekte bana göre yaptığımız bu güzel uygulama, en iyi şekilde anılacaktır. Ayrıca sanayi kentsel dönüşüm ile sanayi esnafımız daha modern bir sanayi sitesinde hizmete başladı” diyerek, Kentsel Dönüşüm Projesinde gelinen son noktayı anlattı. Gölcük Belediye Meclisi'nin 5 yıllık birlikteliği, Eriklitepe Tabiat Parkı’nda hep birlikte çektirilen anı fotoğrafı ile son buldu.