Sokaktaki canlara konser
29 Aralık 2013 17:43

Sokaktaki canlara konser

Değirmendere Kültür Merkezinde Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği yararına Değirmendere Musiki Derneğinin Cuma gecesi düzenlemiş olduğu Türk Halk Müziği Konserine ilgi büyük oldu

Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği yararına Değirmendere Musiki Derneği Cuma gecesi Değirmendere Kültür Merkezinde Türk Halk Müziği konseri verdi. Konsere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Konsere katılanlar arasında Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Türk Hava Kurumu Gölcük Şube Başkanı Mustafa Cintaş, Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı İsmet İşeri ve parti yönetimi, Cumhuriyet Halk Partisi Gölcük Belediye Başkan Adayı Turan Dumlu, , Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Semra Türken ve kadın kolları üyeleri, Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği başkanı Gülçin Taşkın, Değirmendere Musiki Derneği Başkanı Ekrem Demirkesen ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

‘SORUNLARI ÇÖZMEYE ÇALIŞAN İNSANLARA DESTEK OLUYORUZ’

Değirmendere Musiki Derneği Başkanı Ekrem Demirkesen yaptığı konuşmada; “Bizim çalışmalarımız burada bizi dinlemeye gelenler tarafından anlam kazanıyor iyi ki varsınız. Değirmendere Musiki Derneği olarak amacımız bizim diğer uluslardan farklı olarak en büyük zenginliğimiz olan türkülerimizi sevdirmek, yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmaktır. Bunu yaparken de çevremizde sorunları çözmek için uğraşanlara destek olup katkı sağlıyoruz. Bu gecede desteğimiz Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği bütün dernekler ve aile birlikleri adına olacaktır. Gölcük ve Değirmendere’nin sesini bu amaçlarla Kocaeli’nin dışında duyurmayı amaçlıyoruz. Dünya’da doğayı beraber paylaşmak zorunda olduğumuz canlılar var. Bu canlılar dışarıda yaşamalarından dolayı yemek ve suya ulaşımları zorlaşıyor. Bakım sorunları ortaya çıkıyor. Burada da Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği gibi kuruluşlar, sokak hayvanlarının beslenme, barınma gibi sorunlarını çözerek en aza indirmeye çalışmaktadırlar. Bundan dolayı hayvanlar yararına vereceğimiz konser şimdiden hayırlı olsun” dedi.

 

“DOĞAYI KORUMAK BİZİM GÖREVİMİZ”

Gölcük Hayvan Hakları Aktivistleri Derneği Başkanı Gülçin Taşkın yaptığı konuşmada; “ Değirmendere Musiki Derneği bana böyle bir Türk Halk Müziği konseri yapalım diyerek teklif getirip buradan gelecek ufak bir gelirle hayvanlara mama alalım dediği zaman oldukça memnun oldum. Dernekteki bütün herkese ve Gölcük Belediyemize katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu sene yaptığımız projelerimizden biri olan sokaktaki hayvanlara mama dağıtımında Gölcük Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’e müteşekkirim çünkü bu konuda bize araç sağlıyor. Çünkü bu hayvanları doyurmak zorundayız. Doymadıkları zaman saldırganlaşıyorlar. Doydukları zaman kimseye bir zararları olmuyor. Ben sadece hayvansever değil doğa severim. Doğada bulunan her canlıyı insan, hayvan, ağaç, çiçek, güneş korumak bizim görevimiz. Doğa dengesini sağlamalıyız. Bu doğa sevgisi ile bu gece bu konseri organize eden Değirmendere Musiki Derneğine ve Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş’e çok teşekkür ediyorum” dedi.

 

‘ÇOK ANLAMLI BİR BİRLİKTELİK’

Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş yaptığı konuşmada ; “Bu gece çok anlamlı bir birliktelik vesilesiyle bir araya geldik. Sanatı icra edecek gönüllüleri dinleyeceğiz hem de doğanın dengesini sağlama adına hepimizin ortak eylem içerisinde olmamız gereken hayvanlarımızla ilgili bir amaca yönelik bir program. Hayvanlarda bizimle beraber doğa içerisinde yaşama hakkına sahiptirler ve bundan dolayı Gülçin Taşkın ve çalışma ekibini yaptıkları bu çalışmalardan dolayı kutluyorum” dedi. Ardından konser verildi. Konser çıkışında bağış yapmak isteyen vatandaşlar bağışlarını yaptılar.

BENZER HABERLER
X