Soğuk ve rüzgar balığı vurdu
Baharın aylarında olmamıza karşın soğuk ve rüzgarlı havanın etkisi, İzmit Körfezi’nde avlanan balık miktarının azalmasına neden oldu. Balıkhan’daki balık fiyatları ise bu durumdan pek etkilenmedi
Bahar aylarının gelmesine karşılık son günlerde yaşanan soğuk ve rüzgarlı havanın etkisi, avlanan ve tezgahlara çıkan balık miktarının azalmasına neden oldu. Avlanan balık miktarının azalması, İzmit’te bulunan Balıkhan’daki balık fiyatların değiştirmedi. Balıkhan’daki tezgahlarda hamsinin etiket fiyatı 20 TL’de kaldı. Balıkhan’da dükkan işleten bazı balıkçıların balık yokluğundan dolayı kepenk indirdiği göze çarptı. Geçtiğimiz haftalara nazaran balık fiyatlarında bir artış görülmezken, balıkçılar 15 Nisan’daki av yasağının başlamasıyla beraber zor günler yaşayacaklarını belirtti. Müşterinin eskiye nazaran balığa daha çok ilgi duymaya başladığını ifade eden Balıkhan esnafı, balık fiyatlarının normal olduğunu dile getirdi.
‘BALIK YEMEK İSTEYEN GELİYOR’
Müşterinin balığa ilgi göstermeye başladığını dile getiren Şen Balık sahibi Muhittin Şen, “Artık yavaş yavaş balık azalmaya başladı ama bunun sezonla alakası yok hava şartlarından dolayı böyle rüzgar kesilse balık bollaşır. Körfezde balık zaten az çıkıyor, balık Karadeniz ve Boğaz’dan geliyor. Fiyatlar uygun, 15 liradan başlıyor en pahalı balık 30 lira. Müşteri, bu aralar yoğun, balık yemek isteyen geliyor” şeklinde konuştu.
‘YASAK, KÖTÜ ETKİLEYECEK’
Körfezde balığın azaldığını ifade eden Rizeli Kardeşler Balık sahibi Erdoğan Güzel, “İşler de düzelme var gibi ama hafta sonu iş oluyor hafta içi resmen yatıyoruz. Balık fiyatları normal bir seviyede. Denizde balık yok, balıkta azalma var. Çoğunlukla istavrit var, istavrit çıkmazsa satacak balık olmayacak. Nisan 15’te yasak başlıyor, bu bizi kötü etkileyecek ama halkımızı balıksız bırakmayacağız” diye konuştu.
BALIKHAN’DAKİ FİYATLAR;
Hamsi 20 TL, İstavrit 20 TL, Uskumru 20 TL, Karadeniz Levrek kilo 40 TL, Çupra 35 TL, Çinekop 40 TL, Zargana 25 TL, Turna Mezgit 30 TL, Karadeniz Mezgit 30 TL, Tekir 30 TL, Karadeniz Somon kilo 35, Alabalık tane 8 TL