‘Sivil memurlar kadrolara atanmalı’
Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Kocaeli Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Hoyur, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen eğitim programı hakkında bilgiler vererek, “Sivil memurlar kadrolara atanmalı” dedi
Sivil Memurlar Sendikası (SİME-SEN) Kocaeli Şubesi Başkanı Hasan Hüseyin Hoyur, geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’da gerçekleştirilen ve SİME-SEN genel merkez ile il başkanlarının da katılım gösterdiği eğitim programı hakkında bilgiler verdi. Başkan Hoyur, Şanlıurfa’da yoğun katılım programın gerçekleştirildiğini ifade etti ve “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstihdam Daire Başkanlığı koordinesinde ‘Dezavantajlı Kişilerin Sosyal Entegrasyonu ve İstihdam Edilebilirliklerinin Artırılması Projesi’ kapsamında, 26-28 Eylül 2016 tarihleri arasında Şanlıurfa’da “Sosyal İçerme ve Sosyal Dışlanma Kavramları, AB Politikaları ve Stratejileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Sosyal Dışlanmayı Önlemeye Yönelik Alabilecekleri Destek ve Teşvikler ve En İyi Uygulama Örnekleri” ‘DESİP’ Eğitim Programı icra edildi. Programa Sendikamız Genel Merkezi ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın ortak organizasyonu ile Bakanlık tarafından seminere davet edilen SİME-SEN’İ Genel Merkez düzeyinde Genel Başkan Serdar Dursun, Genel Sekreter Levent Bardak, Genel Başkan Yardımcısı Ali Balcı ve ayrıca çeşitli il başkanları, temsilcileri ve başkan yardımcıları da katılım gösterdi” dedi.
‘EĞİTİMİN BİRER YILDIZI HALİNE GELDİLER’
Başkan Hoyur, açıklamasının devamında “Bu eğitim faaliyetlerine yirminin üzerinde sendikal alan dışında faaliyet gösteren dernekler de iştirak etti. Toplam seksen katılımcı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstihdam Daire Başkan Sayın İbrahim Demircan başkanlığında akademisyenler ve bakanlık istihdam ve çalışma uzmanlarınca eğitim programı yürüttü. Bütün katılımcı gruplar, ayrı ayrı projelere uzmanlar eşliğinde yöneltildi ve toplam on beş grup, farklı olaylara ilişkin projeler hazırlayarak eğitimin son gününde sunum yaptılar. Bu sunumlarda özellikle sendikamızı temsilen katılan değerli teşkilatımız, çok önemli projeler ve sunumlar gerçekleştirerek eğitimin birer yıldızı haline geldiler” dedi.
‘PROGRAM HEDEFİNE ULAŞMIŞTIR’
Hoyur, açıklamasının devamında eğitim programının olumlu olduğunu dile getirdi ve “Bu eğitim faaliyetinin amacı, istihdama ulaşamamış ve bir şekilde istihdam dışı kalmış vatandaşlarımızı hem istihdama kazandırmak hem de sürdürülebilir bir istihdam politikası gerçekleştirmek olarak belirlendi. Bu programı, hedefine ulaşmıştır diye değerlendirebiliriz. Bu vesile ile bu eğitim faaliyetinin planlanmasından icra edilmesine kadar her aşamada emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
‘İTİRAZ DİLEKÇELERİ, İNTERNET ÜZERİNDEN TEMİN EDİLEBİLİR’
Açıklamalarına devam eden Hoyur, “Bununla birlikte son günlerde üyelerimiz tarafından sendikamıza iletilen bilgilerden Sağlık Bakanlığı’na devredilen askeri hastanelerde görevli sağlık hizmet sınıfı veya diğer sınıflardaki personele devredildikleri ve çalışmakta oldukları askeri hastaneler dışındaki başka yerlerdeki kamu hastanelerine atamalarının yapıldığına ilişkin tebligat imzalatıldığını öğrenmiş bulunmaktayız. Bu şekilde yapılan tebligatları incelediğimizde içeriğinin ‘Devre ve devir sonrasında çalışmakta olduğu devredilen askeri hastanenin dışında başka bir kamu hastanesine atanmasına muvafakat’ niteliği taşıdığı görülmektedir. Bu şekildeki bir atamaya itiraz etmek isteyen sivil memur arkadaşlarımızın kuruma başvurmak üzere ihtiyaçları olan dilekçe örnekleri, Genel Merkez Mevzuat Birimi’nce hazırlandı. Dilekçeleri üyelerimizin kullanabilmeleri maksadıyla internet sitemiz üzerinden yayınladık” dedi.
‘KATKI ÇALIŞMALARI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜLMEKTEDİR’
Başkan Hoyur, açıklamasının sonunda “OHAL kapsamında yayınlanan KHK’ler ile birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sivilleşmesi çalışmalarına ilişkin Sayın Milli Savunma Bakanımızın açıklamalarından anlaşılacağı üzere Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sivilleşme çalışmalarının son hızıyla devam ettiğini yakından takip etmekteyiz. Özellikle Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde yürütülmekte olan sivil kadro çalışmaları, Genel Merkez Yönetimi olarak yakından takip edilerek katkı sunulma çalışmaları aralıksız sürdürülmektedir. Özellikle Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görevli sivil memur arkadaşlarımızdan, tespit edilen yeni sivil kadrolarının asgari eğitim düzeyi ve çalışma koşullarını sağlayan sivil memurların bu kadrolara atanması yönündeki taleplerimiz yakından takip edilmektedir” dedi. n Erdem ŞENGÜL