‘Sicil affına kesinlikle ihtiyaç var’
Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, ilçemiz esnaflarını ilgilendiren bazı konularda açıklamalarda bulundu.
Başkan Kocaman, Gölcük esnaflarının her zaman yanında olduklarını belirterek “Sicil affına kesinlikle ihtiyaç var” dedi
Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, ilçemizde hizmetlerini sürdüren esnafları ilgilendiren bazı konularda açıklamalar yaptı. Başkan Kocaman, ilk olarak odaları bünyesinde yapılan anlaşmalara değinerek “Geçtiğimiz yıllardan bu yana esnaflarımız adına birçok kurum ve kuruluş ile anlaşmalar imzalamaya gayret ediyoruz. Yaptığımız bu anlaşmalarla birlikte, ekonomik durumları malum olan esnaflarımızın sosyal ve ekonomik hayatlarına belli başlı katkılarda bulunmak istedik. Esnafımızın daha az harcayarak işlerini yapmaları ve ihtiyaçlarını karşılamalarına yardımcı olmayı arzu ettik. Bu zamana kadar yaptığımız anlaşmalara gösterilen ilgi de esnaflarımızın bu adımlardan memnun kaldığını gösteriyor. Biz hem anlaşma yaptığımız yerlere hem de esnaflarımıza teşekkür ediyoruz. Esnafımıza destek olmaya her zaman gayret ediyoruz” dedi.
‘EKMEK KAPILARINI İŞLETİYORLAR’
Sözlerine devam eden Başkan Kocaman, “İlçemizde belli sayıda esnafımız, Gölcük halkına hizmet adına çalışmalarını sürdürüyor. Mevcut ekonomik şartlarda esnaflarımızın zorlandığını, geçim sıkıntısı yaşadıklarını biliyoruz. Esnaflarımız, dükkanlarında eleman çalıştırıyor, her ay belli ödemeleri var. Bunları karşılayabilmek, evlerine ekmek götürebilmek adına çalışmalarını gayretle yapıyorlar. Esnaflarımız, Gölcük halkına hizmet edebilmek ve evlerine de ekmek götürebilmek adına yeni işyerlerini, muhtelif dönemlerde açarak ekmek kapılarını işletiyorlar. Bu anlamda bizler de oda yönetimi olarak tüm esnaflarımıza hayırlı işler diliyoruz” dedi.
‘BELLİ BAŞLI ADIMLARIN ATILMASI GEREKLİ’
Başkan Kocaman, açıklamasının sonunda “Esnafımız, daha önce de bahsettiğimiz gibi mevcut durumlarından ötürü her ay belli başlı borçlarla mücadele ediyor. Bu borçlar, her ay sonunda artınca esnafımız da içinden çıkılmaz bir durumla karşı karşıya kalıyor. Esnaflarımızın borç yükünün azaltılması, onların daha rahat bir şekilde hizmet verebilmesi adına belli başlı adımların atılması gerekli diye düşünüyoruz. Bunların başında krediler geliyor fakat esnafımızın, geçmiş yıllarda yaşadığı sıkıntılardan ötürü kara listeye alınmış olması, kredi alımını engelliyor. Kapsamlı bir sicil affının söz konusu olması ile esnaflarımız rahatlayacaktır. Bunun önünü açmak, esnafımızın borç yükünden kurtulup işini büyütmesine kadar birçok fırsatı sağlar. Sonuç olarak esnafımızın sicil affına kesinlikle ihtiyacı var” dedi. Erdem ŞENGÜL