‘Seyyanen zam yapılmasını istiyoruz’
06 Temmuz 2021 14:07

‘Seyyanen zam yapılmasını istiyoruz’

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, emekli maaşlarına yapılan yüzde 8,45 oranındaki zam hakkında açıklamalarda bulundu. Kılıç, “Seyyanen zam yapılmasını istiyoruz” dedi

Türkiye Emekliler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Ali Osman Kılıç, emekli maaşlarına yapılan yüzde 8,45 oranındaki zam konusu ile ilgili olarak düşüncelerini dile getirdi. Başkan Kılıç, konu hakkındaki açıklamasında “Emeklilerimize yılın iki döneminde, Ocak ve Temmuz aylarında maaş zamları yapılıyor. Zaten zor şartlar altında yaşamaya çalışan birçok emeklimiz, bu zamların yüksek oranda yapılmasını ve hayat standartlarının iyileşmesini istiyor. Bizler seyyanen zam yapılmasını istesek de yüzde ile zam yapılmaya devam ediliyor” dedi.

ZAMLAR, ELİMİZE GEÇMEDEN ERİMİŞ OLDU’

Sözlerine devam eden Başkan Kılıç, “Emeklilerimize Temmuz ayına istinaden yüzde 8,45 oranında bir maaş zammı yapıldı. Zam oranının iyi olduğunu düşünsek de bu zamlar, elimize geçmeden evvel erimiş oldu. Son günlerde elektrik, doğalgaz, mazot ve bazı gıda ürünlerine zamlar yapıldı. Bu zamlar neticesinde, zamlı maaşlarımızı alamadan zamlarla tanışmış olduk. En düşük emekli maaşı 1500 – 2 bin lira civarında. Bazı emeklilerimiz de bunun yaklaşık 3 katı değerinde maaş alabiliyor. Yüzde ile zam yapıldığı için maaşlar arasında her bir zam döneminde uçurum artıyor” dedi.

‘EMEKLİLER, DEVLETİNE KATKI SAĞLIYOR’

Başkan Kılıç, açıklamasının sonunda “Her maaş zammı döneminde emekliler olarak beklentimizi seyyanen zam yapılması yönünde yetkililere iletiyoruz. Fakat bu yönde bir çalışma yapılmıyor ve yüzde ile zam yapılıyor. Emeklilerin iyi bir hayat standardına kavuşması için maaş zamlarının da iyi bir oranda yapılması gerektiğini düşünüyoruz. Emekliler, aldıkları maaşları harcayarak yine devletine katkı sağlıyor. Bu açıdan bakıldığı zaman emekliye yapılan yatırım, yine devlet ekonomisine yapılan bir yatırımdır” dedi. Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X