Şener; işçi adına basın açıklaması düzenlediler
20 Mayıs 2015 15:20

Şener; işçi adına basın açıklaması düzenlediler

Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Şener; “Yurt dışında kurulmuş internet sitesi üzerinden sosyal medyaya yanlış bilgiler aktarıyorlar.

Bundan dolayı işçi arkadaşlarımız arasında huzursuzluk yaşanıyor” dedi. İşçi eylemleri ile ilgili değerlendirme yapan Türk Metal Sendikası Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Şener yaptığı açıklamada şunları söyledi. “İşçileri işten çıkarma ve bu yüzden üretim durdurulma duyumları yanlış duyumlardır. İşin aslı yurt dışında kurulmuş bir internet sitesi üzerinde Emek Partisinin de Türkiye’de yönlendirilmiş olduğu bir sosyal medyadan asılsız bilgilerin yayınlanmasıdır. Sırf çalışanların kulağına hoş geldiği için buna gönül vermiş değerli emekçilerin yanlış yönlendirilmesi nedeniyle Bursa Renault fabrikasında çalışan emekçiler bazı eylemlere başvurdular. Bunun sonucunda Renault’da, Ford Otosan’da ve tedarikçi yan sanayiinde üretim durdurulmuştur. Bu sebeplerden dolayı Gölcük Ford Otosan Fabrikası parça eksikliğinden dolayı üretime ara vermiştir.

‘BASIN AÇIKLAMASI PROVOKASYONA YÖNELİKTİR’

Önceki gün İzmit SEKA Park’ta bugün de Ford Otosan fabrikası önünde yapılan basın açıklamasında sözde Ford Otosan işçileri adı altında, Ford işçilerinin olmadığı veya az olduğu yerde işçiler adına basın açıklaması yapıyorlar. Bunu da organize edenler Emek Partisi Kızılbayrak Örgütü’dür. Bu basın açıklamasına da çeşitli siyasi partilerin milletvekili adayları, oy için işçileri alet etmiştir. Gölcük’te Ford Otosan 17 Ağustos Marmara depreminden sonra kuruldu. Kurulmasıyla Gölcük’ün kalkınmasında, iş istihdamın sağlanmasında büyük faydası oldu. Bu konuyla ilgili öncelikle Ford işçisi arkadaşlarımızın sağduyulu davranıp her hangi bir taşkınlığa meyil vermeyeceklerinin inancındayım. İnsanların bilmediği, görmediği, yeri belli olmayan kişi veya kişiler tarafından yönetilen internet sitesine inanması çok yanlıştır.“ 

BENZER HABERLER
X