Semt pazarında fiyatlar yükselişte
Gölcük’te her pazartesi kurulan Yeni Mahalle semt pazarında sera ürünlerinin fiyatlarının yükselişe geçtiği görülürken kilosu 180 ile 200 lira arasında değişen patlıcan fiyatı en çok yükselen ürün oldu
İlçemizde her pazartesi Yeni Mahalle’de kurulan semt pazarı taze ürün tüketmek isteyen vatandaşların ilk durağı olmaya devam ediyor. Pazarda Ramazan hareketliliği devam ederken bir yandan da sera ürünlerinin sonu olması sebebiyle bazı ürünlerin fiyatlarındaki yükseklikler dikkat çekiyor. Patlıcan fiyatı en çok yükselen ürünler listesinde ilk sıraya yerleşirken domatesin fiyatının da yükselişe geçtiği görüldü. Vatandaşların özellikle sahurda tüketmeyi tercih ettiği salatalığın fiyatının ise düşmeye başladığı ifade edildi.
‘MEYVEYE TALEP OLDUKÇA AZ’
Konuyla ilgili konuşan pazarcı esnafı, “Pazarda Ramazan dolayısıyla geçtiğimiz haftalarda olduğu gibi daha çok yemeklik ürünler tercih ediliyor. Meyveye talep şu anda oldukça az, iftar için yemeklik ürünler sahur için de domates salatalık gibi ürünler tercih ediliyor. Bunun yanında sera ürünlerinin önümüzdeki aydan itibaren yerini yavaş yavaş bahçe ürünlerine bırakmasını bekliyoruz, sera ürünlerinin sonu olması sebebiyle de talep karşılanmakta zorlanılıyor. Bunun da etiketlere yansımasını görüyoruz. Patlıcan bu hafta en çok yükselen ürün, domates de yine geçtiğimiz haftalara göre yükselişte diyebiliriz” ifadelerini kullandılar.
PAZARDAKİ MEYVE SEBZE FİYATLARI
Semt pazarında sebze ve meyve fiyatları şu şekilde oldu: Patates kilo 15-40 lira arası, soğan kilo 15-20 lira arası, sarımsak kilo 200-300 lira arası, biber çeşitleri kilo 120-200 lira arası, salatalık kilo 80 lira, domates kilo 80-120 lira arası, patlıcan kilo 180-200 lira arası, kabak kilo 120 lira, yerli muz kilo 70-90 lira arası, mandalina kilo 35-50 lira arası, portakal kilo 40 lira, ıspanak kilo 60-80 lira arası, pırasa kilo 50-60 lira arası, havuç kilo 40 lira, karalahana demet 25 lira, pazı demet 25 lira, kıvırcık 40-60 lira arası, kırmızı lahana tane 40-50 lira arası, limon file 50-60 lira arası, taze soğan 40 lira, maydanoz 20 lira, dereotu 25 lira, beyaz lahana 50-60 lira arası, karnabahar tane 100 lira, brokoli kilo 100 lira, sultaniye bezelye kilo 200 lira, taze fasulye kilo 300 lira, bakla kilo 120 lira, turp kilo 40 lira, kivi kilo 150 lira, çilek kilo 200 lira, nar kilo 120 lira, greyfurt kilo 70 lira, üzüm kilo 150 lira, bal kabağı kilo 40 lira. Meltem ALKAN