‘Sektörümüzün biraz rahatlaması gerekli’
Gölcük’te uzun yıllardan bu yana emlakçılık sektöründe hizmet veren Necmi Kandemir, emlak piyasasındaki son gelişmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Kandemir, “Sektörümüzün biraz rahatlaması gerekli” dedi
İlçemizde uzun yıllardır emlakçılık sektöründe hizmetlerini sürdüren Necmi Kandemir, emlak piyasasının son durumu ve beklentiler hakkında dün bazı açıklamalarda bulundu. Kandemir, konu ile ilgili olarak verdiği bilgilerde “Geçtiğimiz dönemlerde bir nebze de olsa işlerimiz açıktı ve gerek kiralık, gerekse de satılık gayrimenkul konusunda hareketlilik görebiliyorduk. Son dönemde işlerimiz yavaş yavaş azalmaya başladı. Bunda kiralık ev fiyatlarının artması, satılık ev fiyatlarındaki hızlı yükseliş, bankalardan istenilen oranda kredinin çıkmaması etkili oldu” dedi.
‘OLUMSUZ ETKİLENİYORLAR’
Sözlerine devam eden Kandemir, “Yine geride kalan süreçte vatandaşlar, eski binaları almaya gayret ediyordu çünkü fiyatları bir nebze daha düşüktü. Şimdilerde onların da fiyatları yükseldi ve yine belirttiğimiz gibi kredilerin çıkmamasından ötürü satışlar oldukça azaldı. Kiralık evlerde de eşyalı olanlar tercih edilmekteydi. Son süreçte zorunlu olmadıkça kiralık evlerin tutulma oranı da azaldı. İşlerimizin oldukça durgunlaştığını da söyleyebiliriz. Bu durumdan biz emlakçıların yanı sıra ev sahipleri ve kiracılar da olumsuz etkileniyor” ifadelerini kullandı.
‘İŞLERİMİZ AÇILMIŞ OLUR’
Kandemir, açıklamasının devamında “Belirttiğimiz gibi kredilerin yüksek faizli oluşu ve geri dönüşünde büyük meblağların ödenmesi, bunun yanında verilen kredi miktarının da az oluşu, evlerin satılma oranını oldukça düşürdü. Kiralar da yükseliyor ve bunun artık bir noktada sabit kalması ve hatta düşüşe geçmesi gerekiyor. Kiralar düşerse kiracılar daha rahat bir şekilde ev değiştirebilir ve bu halde bizim de işlerimiz açılır. Şu an emlak sektörü oldukça durgun ve iş yapamadığımızı, yaptığımız zaman da bunun az olduğunu söylersek doğru olur. Sektörümüzün biraz rahatlaması gerekli” dedi. Erdem ŞENGÜL