‘Şehrimizi ileri götürecek önerilerimizi sıralıyoruz’
06 Ekim 2020 17:03

‘Şehrimizi ileri götürecek önerilerimizi sıralıyoruz’

‘Şehrimizi ileri götürecek önerilerimizi sıralıyoruz’

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, bugün parti binasında ilçe gündemine yönelik olarak açıklamalarda bulundu. Başkan Aynacı, “Muhalefet olarak görevimizi yapıyor yerel yöneticilerimize şehrimizi ileri götüreceğine inandığımız önerilerimizi sıralıyoruz” dedi

İYİ Parti Gölcük İlçe Başkanı İsmail Aynacı, ülke ve ilçemiz gündemi ile ilgili olarak bugün parti binasında bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Aynacı, yaptığı açıklamada “Öncelikle şunu belirtelim: Dost ve kardeş ülkemiz can Azerbaycan’ın işgalci Ermeni güçlerine karşı ilerleyişinin yarattığı haklı gururu yaşıyoruz. Azerbaycan ordusu muvaffak olsun, Karabağ’ın özgürlüğüne kavuştuğu günleri Cenab-ı Allah, tez vakitte milletimize göstersin” dedi.

 ‘NEDEN TURİSTİK ÇEKİM MERKEZİ OLUŞTURULMAMIŞTIR’

Açıklamasına devam eden Başkan Aynacı, “Gölcük ile ilgili meselelere gelecek olursak oluşturduğumuz çalışma gruplarının bu haftaki raporlarından birisi olan ‘Gölcük, turizm potansiyelini ne kadar değerlendirebiliyor?’ konusunu gündeme taşımak istiyorum. Eriklitepe, Yazlık Ilıcası, Tarihi Yalı Evleri gibi belirli projelerle kısa vadeli atılımlar sağlanmış olsa da Gölcük’ün sahip olduğu turizm potansiyelinin çok ama çok azını değerlendirebildiği kanaatindeyiz. Bir otomobil fabrikası gibi dev bir sanayi kuruluşuna ev sahipliği yapan, 170 bin nüfusa dayanan ilçemizde bir tane bile beş yıldızlı otel bulunmamaktadır. Ayrıca Yuvacık,Sapanca, Maşukiye,Yalova gibi turistlerin yoğun ilgi gösterdiği merkezlerin tam ortasında bulunan ilçemizde neden böyle bir turistik çekim merkezi oluşturulmamıştır?” dedi.

 ‘SOSYOEKONOMİK BİR KALKINMA SAĞLAYABİLİRİZ’

Başkan Aynacı, açıklamasının sonunda “Yerel yöneticilerimizi bu konuyu düşünmeye ve değerlendirmeye davet ediyoruz. Şayet turizm alanında gerekli atılımları sağlayabilirsek bölgemizde ciddi sosyoekonomik bir kalkınma sağlayabiliriz. Gerek köylerimizin sahip olduğu doğa, gerek Değirmendere,Halıdere,Ulaşlı gibi bölgelerimizin sahip olduğu sahil şeritleri çok önemli birer imkandır. Tabi turizm konusundaki hamleler bir gruba rant yaratma adına değil, ilçemizin geleceği adına önemli planlamalarla birlikte yapılırsa amacına ulaşacaktır. Ulaşım boyutu, otopark imkanlarının sağlanması, doğanın korunması gibi önemli hassasiyetler, mutlaka bu planlamaya dahil edilmelidir. Biz bugün muhalefet olarak görevimizi yapıyor yerel yöneticilerimize şehrimizi ileri götüreceğine inandığımız önerilerimizi sıralıyoruz. Bugün bize kulak verilmezse de 2024’te yerel iktidar olarak göreve gelir, tüm bunları milletimiz ile birlikte başarırız” dedi.  Erdem ŞENGÜL

BENZER HABERLER
X