Şehit ve gazi aileleri iftarda buluştu
Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, her yıl olduğu gibi bu yıl da Aşiyan Tesisleri’nde gerçekleştirilen iftar yemeğinde şehit aileleri ve gazileri ağırladı. Başkan Ellibeş, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi
İftar yemeğine; Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ve eşi İnci Kösele, Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş ve eşi Funda Altıntaş, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'in eşi Feriha Ellibeş, Gölcük Deniz Ana Üs Komutanı Tuğamiral Baybars Küçükatay, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Burçak Kırca, Gölcük İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Keskin, Gölcük Belediye Başkan Yardımcıları İbrahim Tektaş, Levent Değirmenci, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şube Başkanı Mehmet Arslan, gaziler ve şehit yakınları katıldı. Donanma Komutanı Kösele, Kaymakam Altıntaş ve Başkan Ellibeş şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilendi ve yemek sonrasında bol bol sohbet etti.
‘ŞEHİT AİLELERİMİZ ŞEHİTLERİMİZİN BİZE EMANETİ’
Şehit ailelerini kapıda karşılayan Belediye Başkanı Ellibeş, iftar öncesinde masaları tek tek gezerek misafirlerle ilgilendi. İftar sonrasında şehit aileleri ve gazi yakınlarıyla sohbet eden Başkan Ellibeş, Ramazan ayı içerisinde iftar yemeği vesilesiyle şehit ve gazi yakınlarıyla bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Organizasyonda bir konuşma yapan Ellibeş, “Ramazan ayı birlik, beraberlik, yardımlaşma ve dayanışma ayıdır. Ramazan ayında sizlerle bir kez daha buluşmak bizleri gerçekten mutlu etti. Davetimize icabet ettiğiniz için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerle burada buluşmak bizleri ayrı bir mutluluğa boğdu. Geniş bir katılımla, birlik ve beraberlik içerisinde iftarımızı burada yapmak çok güzel bir duygu. Devletimizin varlığı, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünün teminatı olan çok değerli şehitlerimizin bizlere emaneti olan şehit ailelerimiz, yakınlarımız sizler bizim için çok değerlisiniz. Ben bu duygularla davetimize icabet eden şehit ve gazi ailelerine gönülden teşekkür ediyorum” dedi.
‘PAYLAŞMAK BİZİM EN BÜYÜK ÖZELLİĞİMİZ’
Gölcük Kaymakamı Mustafa Altıntaş'da kısa bir konuşma yaparak, “Tertip edilen iftar programına katılımda bulunmanız çok anlamlı çok güzel. Mübarek ayda bir arada olmak, kaynaşmak insanlara ayrı bir mutluluk yaşatıyor. Bizim vatanımız şehit ve gazilerimizin kahramanlıklarının temeli üzerinde kurulmuştur. Bizim inancımızda, şehadet mertebesi ulaşılabilecek en yüksek mertebedir. Gazilerimize ve şehitlerimizin emaneti olan siz değerli yakınlarına minnet borcumuz var. Unutulmamalı ki paylaşmak bizim en büyük özelliğimiz. Sizleri bizlerle buluşturmak adına her yıl olduğu gibi bu yıl da böylesi bir organizasyonu yapan Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş'e teşekkür ediyorum” dedi.
‘HERŞEYİN EN İYİSİNİ HAKEDİYORSUNUZ’
Son olarak söz alan Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele, “ Çok değerli şehit aileleri ve gazilerimiz, meslek hayatım boyunca onur duyduğum sizlerle birlikte olma fırsatını bize veren Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş’e teşekkür ediyorum. Sizlerin yeri ayrı, sizler Türkiye Cumhuriyeti için fedakarlık yapmış insanlarsınız, sizler ailenizden fedakarlık yapmış insanlarsınız onun için şunu aklınızdan çıkarmayın, bunu her yerde dile getiriyorum; size yapılan her şeyi hakkediyorsunuz. Bütün şehitlerimizi saygıyla anıyorum. Burada bulunan ailelerine saygılarımı sunuyorum, gazilerimize uzun ömürler diliyorum” dedi.