‘Seçmen kağıtları, ay sonunda dağıtılacak’
Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, yerel seçimler öncesinde muhtar ve adayların uyması gereken kurallar hakkında açıklamalarda bulundu. Başkan Saral, “Seçmen kağıtları, ay sonunda dağıtılacak” dedi
Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, yerel seçimler öncesinde seçmen kağıtlarının dağıtılacağı zaman hakkında bazı bilgiler verdi. Başkan Saral, konu hakkında yaptığı açıklamada “Bilindiği gibi 31 Mart 2019 Pazar günü ülkemizin dört bir yanında mahalli seçimler yapılacak. Belediye başkanı, belediye meclis üyeleri ve muhtar adayları, bu seçim süresince yarışacak ve nihayetinde bir başkan, bir muhtar ve meclis üyeleri seçilecek. Bu konuda seçmen kağıtları dağıtılarak seçmenlerin oy kullanacağı yerler açıklanacak. Seçmen kağıtları 28 Şubat günü dağıtılmaya başlanacak ve seçimin olacağı döneme yakın bir zamana kadar da devam edecek” ifadelerini kullandı.
‘SEÇİMİN HUZUR İÇİNDE GEÇMESİNİ İSTİYORUZ’
Sözlerine devam eden Başkan Saral, muhtar aday sayısının 2014 yılına göre artış gösterdiğini dile getiren Başkan Saral, “2014 yılında yapılan yerel seçimlere baktığımız zaman muhtar aday sayısının 2019 yılına göre daha az olduğunu görmekteyiz. Bazı mahallelerimizde aday sayısının ciddi şekilde arttığını görmekteyiz. Bu durumda önemli bir etken de muhtarlara sağlanan sosyal haklar oldu. Mesela muhtarların sigorta primleri artık devlet tarafından veriliyor. Bu durum da muhtar adaylarının artmasında büyük bir etken oldu. Artık gençler de aday olmaya başladı. Bizim tek isteğimiz, seçimlerin sağlıklı bir ortamda, huzur içerisinde tamamlanmasıdır” dedi.
‘AFİŞ ASILMAYACAK AMA DAĞITILABİLİR’
Türkiye Muhtarlar Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Bilge Saral, açıklamasının sonunda ise “Muhtarlarımız ve adaylarımız, süreç içerisinde seçim yarışı içerisine girmiş durumdalar. Muhtarlarımız ve adaylarımız, alınan son karara göre herhangi bir noktaya afiş asamayacaklar. Yine muhtar ve adaylarımız, seçim bürosu açamayacaklar. Bununla birlikte mevcut muhtarlarımızdan yeniden aday olanlar, muhtarlık binalarına dahi afiş asamayacaklar. Bununla birlikte muhtar ve adaylarımız, afişlerini halka dağıtmakta serbestler. Kurala uymayan muhtar ve adaylarımız, cezai müeyyidelerle karşılaşabilir. Seçimlerde aday olan tüm muhtar ve muhtar adaylarına başarılar diliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı. Erdem ŞENGÜL