Şanlı’dan 3600 ek gösterge hatırlatması
09 Haziran 2019 12:16

Şanlı’dan 3600 ek gösterge hatırlatması

TES Kocaeli 1 nolu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, yaklaşık 1.6 milyon memuru ilgilendiren 3600 ek gösterge ilgili düzenlemede hala bir gelişme olmadığını hatırlattı

Öğretmen, hemşire, polis ve din görevlisi gibi alanlarda hizmet veren kamu personelini ilgilendiren 3600 ek gösterge düzenlemesi netlik kazanmadı. Memurlar ise maaşlarına, emekli aylıklarına ve emekli ikramiyelerine katkı sağlayacak olan 3600 ek göstergeyi dört gözle bekliyor. Konuyla ilgili sosyal medyadan bir açıklama yapan Türk Eğitim Sen Kocaeli 1 nolu Şube Başkanı Yaşar Şanlı, düzenlemenin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti.

‘BİR AN ÖNCE YAPILMALI’

Başkan Yaşar Şanlı’nın açıklaması şöyle: “25 Mayıs 2018 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3600 ek göstergeyi seçim vaadi olarak açıkladı. 25 Ekim 2018 de Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 24 Kasım’da 3600 ek göstergenin verileceğini açıkladı. 14 Aralık 2018 de hükümetin 2. yüz günlük planda 3600 ek gösterge yer aldı. 14 Mart 2019 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan seçimden sonra 3600 ek gösterge işini ele alacaklarını söyledi. Seçim bitti halen 3600 ek gösterge düzenlemesi yapılmadı. Bir an önce bu düzenleme yapılmalıdır.”

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Memurların maaşlarının hesaplanmasında uygulanan Ek Gösterge 3600 aynı zamanda emeklilik maaşlarının hesaplanmasında da kullanılıyor. Ek gösterge maaşı, ek gösterge puanının aylık katsayısı olarak belirleniyor.3600 ek gösterge emeklilik haklarına etkisinin fazla olması nedeniyle memurlarda emekli olmadan önce 3600 ek göstergeli bir göreve atanma ya da ek göstergelerinin bu düzeye çıkarılması isteği doğuruyor. Memuriyette 30 hizmet yılını dolduran ve 1. derecenin 4. kademesine ulaşmış olan yükseköğrenim mezunu personel arasında ek göstergeden yararlanmayan ya da ek göstergesi 3600'dan düşük olanların ek gösterge rakamlarının 3600 olarak belirlenmesi durumunda aylık ücretlerinde ve emekliliğe ilişkin haklarında değişiklik yaratıyor.

BENZER HABERLER
X