‘Sanatsal faaliyetler artacak’
İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile imzaladıkları protokol çerçevesinde İzmit’teki sanatsal faaliyetlerin artacağını söyledi
İzmit Belediyesi Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile bir protokol imzaladı. Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde düzenlenen imza törenine; İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pöstekli ve Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Zehra Canan Bayer katıldı. ‘ÜNİVERSİTEMİZLE GÜZEL İLİŞKİLERİMİZ VAR’
Protokolün imzalanmasının ardından kısa bir açıklama yapan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan Kocaeli Üniversitesi ile her zaman işbirliği içerisinde olduklarını vurgulayarak, “Üniversitemiz bizim bilim yuvamız, ışığımız. Biz her dönemde üniversitemizle güzel ilişkiler kurduk. Özellikle son dönemde işbirliğimizi daha da arttırdık. Rektörümüz ve dekanlarımızın gayretleriyle üniversitemiz, şehirle daha da bütünleşip, daha faydalanabilir bir duruma geldi” şeklinde konuştu.
‘İZMİT’E SANAT ÇOK YAKIŞIYOR’
Konuşmasında sanatın İzmit Belediyesi için önemine vurgu yapan Başkan Doğan, “İzmit Belediyesi olarak özellikle Güzel Sanatlara da ayrı bir ilgi duyuyoruz. Sizlerin de çok önemli emekleri var, birlikte şehrimizde güzel projeler yapıyoruz. Bundan sonra daha da yakın çalışacağız. 28 Haziran’da açılışını yapacağımız Kültür Tepesi 2. Etap alanımızda da sanatsal faaliyetlerimiz yoğun olarak yapılacak. Sanatı seviyoruz, sanatın önemini biliyoruz. İzmit’in sanatın dolu dolu yaşandığı bir şehir olması için gayret ediyoruz. Çünkü İzmit’imize sanat çok yakışıyor” dedi.
‘İZMİT SANATLA BULUŞACAK’
Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nigar Pöstekli’de imzalanan protokolle belediyeyle olan işbirliklerinin artarak devam edeceğini belirterek, “ Belediyemizle birlikte sanata yönelik güzel bir işbirliğimiz var. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz etkinliklerimizi arttırarak devam ettireceğiz. ‘Dünya Sanat Günü’ etkinliği ile başlayan projelerimiz Sanat Tepesi’nde devam edecek. Bundan sonra hem üniversitenin hem de belediyenin ortak çalışmalarıyla İzmit sanatla daha da fazla buluşacak” diye konuştu. Pöstekli, sanata ve sanatçılara verdiği önem ve destek için Başkan Doğan’a teşekkür etti.