Samahat Aracı Evi yeniden hayat bulacak
10 Ocak 2016 14:57

Samahat Aracı Evi yeniden hayat bulacak

  İzmit Kozluk’ta bulunan Samahat Aracı Evi, aslına uygun olarak yeniden yapılacak   2014 yılında bir protokolle Büyükşehir Belediye’sine bağışlanan İzmit Kozluk Mahallesi Dut Sokak 63 pafta, 206 ada, 2 parselde yer alan ve kentsel s

 

İzmit Kozluk’ta bulunan Samahat Aracı Evi, aslına uygun olarak yeniden yapılacak

 

2014 yılında bir protokolle Büyükşehir Belediye’sine bağışlanan İzmit Kozluk Mahallesi Dut Sokak 63 pafta, 206 ada, 2 parselde yer alan ve kentsel sit alanı içindeki tescilli bir yapı olan Samahat Aracı Evi’nin rekonstrüksiyonu için ihale yapıldı. Düzenlenen ihaleye 8 firma teklif verdi. En düşük teklifi 445 bin 325 TL ile Miheng Yapı Proje verirken, en yüksek teklif 602 bin 503 TL ile Restaş Restorasyon firmasından geldi.

 

KAMU HİZMETİNE SUNULACAK

Büyükşehir Belediyesi tarafından rekonstrüksiyonu (aslına uygun olarak yeniden inşa edilmesi) yapılacak olan Samahat Aracı Evi, tamamlandıktan sonra kamu hizmetine sunulacak. İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı Tarihi Mekanlar ve Kent Estetiği Şube Müdürlüğü tarafından yapılacak rekonstrüksiyon çalışmalarını yürütecek yüklenici firmadan sözleşmenin imzalanması ve yer tesliminin ardından bir yılda Samahat Aracı Evi rekonstrüksiyon işini tamamlaması isteniyor.

BENZER HABERLER
X