Kocaeli’de Nevruz Bayramı kutlandı
Kocaeli’de baharın müjdecisi Nevruz Bayramı dolayısıyla kutlama yapıldı
$ Dolar 44,4564 %0,28
€ Euro 51,3387 %0,19
£ Sterlin 59,2804 %0,30
Altın $4.532,06 %3,43
Gümüş 101,34 %4,49
Kocaeli’de çocukların oyuncu olarak rol aldığı tiyatro festivali, 11’inci kez perde açacak. Daha önceki yıllarda sokaklarda, parklarda, bulvar ve caddelerde gerçekleştirilen festival, 11 yıldan bu yana kapalı salonlarda ücretsiz olarak seyircilerle buluşuyor. Kocaeli Bölge Tiyatrosu tarafından düzenlenecek olan 11’inci Sahnesiz Oyunlar Tiyatro Festivali’nin tanıtımı İzmit’te bir kafede yapıldı. Programda İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin ve çok sayıda gazeteci yer aldı.
‘BELEDİYE TİYATROLARI KURULMALI’
Programda ilk olarak konuşan Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin, “Yerel yönetimlerin şu andan itibaren artık kültür sanat etkinliklerini kursların dışında izleyici ve tüketicilerin de izleyebileceği şekilde üretimine başlaması gerekiyor. Kocaeli’de belediye tiyatrolarının kurulması acil ve zorunludur. Bu belediye tiyatroları, halk tipi bir örgütlenme ile başarıya ulaşabilir. Kocaeli’nin 12 ilçesinde belediye tiyatroları göreve başlamalıdır. Sanata başlayın o sizi iyileştirir. Çocuklar ve gençler “Yer gök, çarşı pazar, cadde sokak tiyatro" diye bağırarak tiyatro oyunlarını seyircilerine gösterecekler” dedi.
‘İLİMİZDE BÜYÜK BİR TİYATRO İZLEYİCİSİ VAR’
Akçin’in ardından konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Fatih Taşdelen, “43 yıllık bir serüven. Şehrimizin bu konularda avantajlı bir şehir olduğunu düşünüyorum. İlimizde büyük bir tiyatro izleyicisi var. Sabancı Kültür Merkezi bakım onarımda olduğu için belli bir süredir kapalı. İnşallah orası da önümüzdeki süreçte tekrar faaliyete başlayacak. Sabancı Kültür Merkezi şehrimiz adına önemli bir yer. Burhan Bey’in yaptığı iş, sanatsever yetiştirmek. Şehrimizdeki çalışmalarını önemli buluyorum. Vaka sayıları da her geçen gün artıyor. Umarım tekrar kapanmayız. Sanatseverler için kapanma dönemi zor oluyor” dedi.
Sözsüz oyunlar festivalinin etkinlik programı ise şu şekilde:
08 Ocak Cumartesi
14.00 - Grup Melodi - Benimle Oynar mısın?
15.30 - Grup Armoni - Telefol
17.00 - Grup Parodi - Mavi İstersen Mavi Olur
09 Ocak Pazar
14.00 - Grup Kabare - Sürdürülebilirlik
15.30 - Grup Opera - Rodin
17.00 - Grup Vodvil - Doremifasolladi
15 Ocak Cumartesi
14.00 - Grup Gözlem - Yol
15.30 - Grup Pandomim - Hayat Dört Resimdir
17.00 - Grup Absürt- Otoritelileştirildiklerimizden misiniz?
16 Ocak Pazar
14.00 - Grup Masal - Dolambaçlayan
15.30 - Grup Müzikal - Ritmikleşemeyenler
17.00 - Grup Rönesans - Hoş Geldin Hukuk