‘Sahada çok daha sıkı çalışacağız’
CHP Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner, partilerindeki yerel seçim süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Uzuner, “Hem belediye başkanı hem de belediye meclis üyesi adaylarımızın belirlenmesi ile birlikte sahada çok daha sıkı bir şekilde çalışacağız” dedi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner, partilerindeki yerel seçim süreci, Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatı ve asgari ücret ile emekli maaşlarına yeni yılda yapılacak olan artışlar hakkında dün bazı açıklamalarda bulundu. Başkan Uzuner, yaptığı açıklamada “Meclisimizde yaptığı konuşmasının ardından rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Hasan Bitmez’in vefatını üzüntü ile öğrendik. Kendisi bizim listemizden aday olmuş ve üçüncü sıradan milletvekili seçilmesinin ardından partisine dönmüştü. Şahsen tanıdığım, Gölcük’te çalışmalar sırasında karşılaştığım biriydi ve vefatı beni derinden üzdü. Kendisine Allah’tan rahmet, başta ailesi olmak üzere partisi ve dostlarına sabır ve başsağlığı diliyorum” dedi.
‘ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA AÇIKLANABİLİR’
Sözlerine devam eden Başkan Uzuner, “Geçtiğimiz akşam 4’ü büyükşehir olmak üzere 227 seçim çevresinde, parti meclisimizde alınan kararla belediye başkan adayları belirlendi. Her bir adayımıza 31 Mart 2024 seçimleri kapsamında başarılar diliyoruz. Belirlenen adaylar arasında ilimiz henüz bulunmuyor. Kocaeli Büyükşehir Belediye ve ilçelerdeki belediye başkan adaylarımızın da önümüzdeki hafta veya sonrasındaki süreçte belirleneceğini düşünüyoruz. Belediye meclis üyesi aday adaylıklarını almaya devam ettiğimiz bu sürecin ardından hem belediye başkanı hem de belediye meclis üyesi adaylarımızın belirlenmesi ile birlikte sahada çok daha sıkı bir şekilde çalışacağız ve her zaman ortaya koyduğumuz iddiamızı yineleyerek seçimi kazanacağız” dedi.
‘YAŞANABİLECEK BİR DÜZEYE ÇIKARILMALI’
Başkan Uzuner, açıklamasının devamında “Bildiğimiz üzere 2024 yılında verilecek olan asgari ücretin belirlenmesi konusunda görüşmeler başladı. Bir yandan da emeklilerimiz, kendilerine verilecek olan maaş zammını bekliyor. En düşük maaş olan 7 bin 500 lira, açlık sınırının çok altında ve bu maaş, emeklilerimize hiçbir konuda yetmiyor. Asgari ücretliler de kendilerine verilecek olan maaş zammını bekliyor. Yaşanabilecek bir düzeye çıkarılması beklenen asgari ücrette, işverenlere de belli başlı desteklerin verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Son süreçte halkımızın belli bir refah seviyesine çıkması için genel merkezimiz de çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerini kullandı. Erdem ŞENGÜL